FORTÆLLINGENS DAG 2022

Wagnersvej 19, 2450 København
26 jan 2022 kl. 19:30 - 21:30
Billetter DKK 100,00
Billetter DKK 100,00

”Lev Vigtigt” Fortællingens dag i Sydhavnen – nu med musik

3 dygtige fortællere og 1 musiker står klar til at føre jer bort fra vinterens søle og kaste lys ind i mørket. Anledningen er Fortællingens dag, der hvert år afholdes den sidste uge i januar, for at fejre den mundtlige fortælling sammen med publikum, som brænder for at få en god historie med hjem. Alle har ret til en god historie – så mød op og bliv forført i 2 timers rørende og livsbekræftende fortælleglæde.

Chanet Deleuran - fortælling, Aske Ebbesen - fortælling og Susan Ørum vokal & fortælling vil lede jer gennem en aften med fantastiske fortællinger, som Tom Lindby sørger for bliver spundet sammen af skarpe popsange. Vi lover jer en aften, der fra skæve, alvorlige, humoristiske og musikalske vinkler vil cirkle rundt om aftenens tema: Lev Vigtigt!

Vi overholder naturligvis alle gældende restriktioner omkring den aktuelle corona-situation. Aktuelt er der krav om gyldigt coronapas, og der skal bæres mundbind, hvis man står eller bevæger sig rundt.

Stor tak til Kgs Enghave Lokal Udvalg for generøst at støtte arrangementet, til Karens Minde Kulturhus for husly og til Steffen Weiss for de flotte fotos.

Fortællingens Dag over hele landet.

Foreningen Fortællere i Danmark markerer hvert år Fortællingens Dag i den sidste uge i januar (24. januar), hvor danske fortællere sætter fokus på alt det, den mundtlige fortælling kan, så både voksne og børn oplever, hvor vigtigt det er både at fortælle og lytte til gode historier.

Der fortælles på livet løs i biblioteker, sognegårde og på caféer for både børn og voksne. Mangfoldigheden er stor - fra lynhistorier, som skabes omkring cafébordet til Karen Blixens fantastiske skæbnefortællinger.

Foreningen Fortællere i Danmark ser den mundtlige fortælling både som scenekunst og som et værdifuldt redskab mellem mennesker til læring, fællesskab, involvering og sproglig kreativitet.

Alle har fortjent en god historie i godt selskab.

Datoen, den 24. januar er valgt, fordi det er den verdensberømte folkemindesamler Evald Tang Kristensens fødselsdag, og derved markerer foreningen, Fortællere i Danmark, FIDA, at den har rødder i den folkelige fortælletradition.

Samtidig har den sit overordentlige nutidige liv på fortællecaféer, festivaler, beboerhuse og i nye fortælleformer som storyslam, baggårdsfortællinger, digital storytelling, fortællinger med musik, fortælleworkshops mm.

Profile picture
Fortællere i Danmark, Kgs Enghave Lokal Udvalg, Karens Minde Kulturhus
Lys i mørket Gravers Graversen & Susan Ørum#Moderne dansk fortælling.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke