Fra opgave til publikation: Systematisk review

18 apr 2018 kl. 16:15 - 18:00

Nielsine Nielsen Auditoriet, Panum, Blegdamsvej 3b, 2200 København N

Vi ved det... Det har du ikke tid til.... Du jo medicinstuderende... Du skal læse pensum... Og så er det jo eksamen, gisp!

Det skal dog ikke sætte en stopper for, at du kan få din fremtidige bachelor- eller kandidatopgave publiceret i et internationalt tidsskrift, men hvordan gør man så det? Det systematiske review og meta-analysen er en oplagt mulighed for det og til at få et indblik i forskningens verden.

Kort fortalt er et systematisk review/meta-analyse et litteraturstudie, som opsamler alt viden omkring et emne og sammenfatter dette til en overordnet konklusion. Med kritisk tilgang til studiedesign og metode, er det en lærerig process, hvor man får indblik i hvad god forskning egentlig er og hvordan man effektivt griber videnskabelige artikler an i sit fremtidige virke som læge. Samtidig er det en god måde at fordybe sig i det emne man evt. ønsker at forske videre i. Det en form for forskning, hvor der er stor fleksibilitet i arbejdstiden, man kan arbejde hjemmefra og det kræver ikke at man tager fri fra studiet. What's not to like?

Den 18. april kl. 16.15 i Nielsine Nielsen auditoriet i Mærsk tårnet kommer læge og Ph.D.-studerende Michael Tvilling Madsen og deler ud af sine guldkorn. Michael startede sin forskningskarriere kort efter sin bachelor og har udgivet en håndfuld systematiske reviews. Michael har også skrevet reviews med medicinstuderende, der har brugt det som en akademisk opgave, og har også erfaring som vejleder på systematiske review skrevet af studerende.

Michael vil komme og fortælle om hvad et systematisk review er, hvad der er vigtigt at gøre, når man skal skrive et og om krav til processen fra hypotese til udgivelse.

Desuden vil en medicinstuderende komme dele sine tanker og erfaringer med at lave systematiske reviews og bruge dette til bachelor og/eller kandidatopgave.

Der vil i pausen blive serveret lidt koffein og sødt til ganen.

Tilmelding

Salg lukket