Frank Jensen om fakta og følelser i byudvikling

18 feb 2020 kl. 08:00 - 08:50

Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

BEMÆRK: NYT TIDSPUNKT FOR EVENTET. VI STARTER KL 8.00!
Vi er desværre blevet nødt til at rykke tidspunktet for denne MorgenDAC, så vi starter allerede kl. 8.00 i stedet for kl. 8.15 (og slutter kl. 8.50).

Hvordan holder man balancen byudviklingens hav af fakta og følelser? Og hvad betyder ens egne følelser, smag og holdning – til fx arkitektur – når man står i spidsen for udviklingen af landets hovedstad? 

I 10 år har der stået ’overborgmester’ på Frank Jensens visitkort. Og i de 10 år har han fra sit kontor haft udsigt til et København, der dagligt forandrer sig. Vi kigger tilbage på, hvordan han har udviklet sig med byen, og hvad der gør ham til en anden borgmester end sine forgængere. Vi tager også forbi nogle af de drømme og visioner, der har passeret rådhuset gennem årtiet – både dem, der blev virkelighed, og dem, der blev begravet. 

Frank Jensen er kendt som en politiker med politisk kunnen og solid faglig indsigt. Men vi er selvfølgelig også nysgerrige på, hvad den erfarne overborgmester egentlig mener. Om fx noget så abstrakt og debatskabende som arkitektur. Til denne MorgenDAC hører vi hans holdning til udvalgte bygninger.

Sammen diskuterer vi, om man overhovedet kan det – altså adskille politikken fra arkitekturen? Og hvordan holder man balancen i byudviklingen, hvor følelser, smag og funktion er filtret ind i hinanden og hvor fakta ikke altid er afgørende?  

Om MorgenDAC
MorgenDAC er byens vigtigste morgenkaffe! Et ugentligt event for alle, der engagerer sig i byens udvikling – eller gerne vil det. Over en kop kaffe graver vi ned i et aktuelt emne i behagelige omgivelser. Vi har fokus på samtalen, hvor du får en nuanceret opdatering på de mest aktuelle spørgsmål i arkitektur og byudvikling. I løbet af en lille time vil du få de vigtigste, sjoveste eller mest overraskende perspektiver – og blive klædt på til at snakke med andre om dem.