Fransk på dansk - en hyldest til Jacques Brel

14 jun 2018 kl. 19:30 - 21:00

Bøger & Kuriosa - Østerbro, Øster Farimagsgade 73, 2100 København

Lisbeth Barkhuus og Per Jensen synger sange af Jacques Brel i forestillingen

Fransk på dansk, en hyldest til Jacques Brel.


Lisbeth Barkhuus er sanger og skuespiller og havde sine Cabareter på Østerbro i det hedengangne Cafe Chips i kartoffelrækkerne. Cafe Chips var ud over at være en cafe også et spillested for såvel jazz som for hendes Cabareter, som hun drev fra 2001 til 2003, hvor hendes forestillinger flyttede ind i Salon K i Huset i Magstræde. Mange gode torsdags aftener havde vi der i Cafeen, og divaer som Liva Weel og Lulu Ziegler blev behørigt fejret med egne forestillinger, ligesom temaer som engle eller storbyer blev til forestillinger med et berigende indhold.

Nu er hun tilbage på Cafe Bøger & Kuriosa med sin og Per Jensens forestilling om den belgisk franske sanger Jacques Brel, der døde i 1976. Men hans sange lever. Sange som ”Ne me quitte pas” og ”Amsterdam” er kendt af de fleste over 50! Men mon ikke også sangene taler til de yngre i dag? Lisbeth fandt at de smukke sange også skulle forstås tekstmæssigt, og hun valgte derfor at oversætte en række af de sange, som hun allerbedst kunne lide. Og Per Jensen kom med en række sange oversat af Habakuk, og så var kimen lagt til en forestilling med franske sange på dansk.

Denne forestilling kan man nu komme til at se i kvarterets nye cafe som rummer masser af dejligheder: bøger og kunst, kaffe og hjemmebagt brød. Og har I set de flyvende grise? De fås også som samlesæt. Ja og denne aften med de danske franske viser, serveres der desuden franske vine eller måske hellere en café noisette?
Ses vi?
Lisbeth Barkhuus og Bøger & Kuriosa

LÆS MERE OM LISBETH BARKHUUS

Fransk på dansk

Salg lukket