Fransk romantik og impressionisme – drømme og mareridt

Gratis - DKK 125,00

Sted

Dato

31 maj 2022 kl. 19:30 - 21:30

Beskrivelse

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester inviterer til symfonikoncert med fransk romantik og impressionisme.

Program:

Debussy: Prélude à l'après-midi d'un faune (Forspil til en fauns eftermiddag)

Berlioz: Les nuits d’été (Sommernætter)

Berlioz: Symphonie Fantastique

Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester

Jakob Hultberg, dirigent

Anna-Kajsa Holmberg, mezzosopran

Koncertens tre franske værker fra 1800-tallet har det tilfælles, at de alle tre forholder sig musikalsk til et tekstligt oplæg, der enten er til stede i musikken i form af sangtekster, eller som blot ligger bagved musikken som en forestilling, der mere eller mindre direkte kan følges gennem musikken. De tre værker bindes også sammen af et tematisk fællesskab: Kærligheden. Vi oplever drømmen om kærligheden, melankolien ved kærlighedstabet, sorgen over den elskedes død og forestillingen om den elskede som genfærd – eller det, der er værre!

Claude Debussy’s symfoniske digt fra 1894, Prélude à l'après-midi d'un faune (Forspil til en fauns eftermiddag), er inspireret af et digt af Mallarmé. Det er ikke sådan, at musikken genfortæller digtet. Der er snarere tale om en impressionistisk gengivelse af digtets forskellige stemninger. Faunen vågner og hengiver sig til drømme og erindringer om begæret og den vilde jagt på flygtende nymfer med en blanding af lyst og skyldfølelse – og bliver til sidst så tung i hovedet af sin vin, at han falder i søvn igen.

Les nuits d’été (Sommernætter) er en sangcyklus af Hector Berlioz fra 1841 med tekster af Théophile Gautier. Sangene har ikke nogen egentlig handling, men belyser nogle af kærlighedens mange aspekter: Glæden ved foråret og kærligheden, tabet af den elskede, længslen, en spøgelsesagtig vision på kirkegården og til sidst drømmen om at rejse til ”den evige kærligheds land”.

Hvor Berlioz malede med den fine pensel i sangcyklen, får vi brug for det helt store orkester i hans monumentale Symphonie Fantastique fra 1830. Her er der en fortløbende fortælling: En ung mand møder sit ideal af en kvinde, vinder hende - men mister hende igen. I sin sorg over tabet tager han opium, og nu drømmer han, at han har slået hende ihjel og bliver ført til skafottet. Lige før øksen falder, hører vi hendes karakteristiske melodi lyse op i det fjerne. Men her slutter det ikke! I sidste sats er den unge mand til heksesabbat og genser sin elskede. Men nu er hun heks. Vi hører en grotesk forvrænget parodi på hendes melodi i en nærmest blasfemisk blanding med dødsklokkerne og Dies iræ fra den katolske dødsmesse. Runddansen bliver vildere og vildere, og helvede slippes løs …

Dirigenten Jacob Hultberg debuterede fra Det Kongelige Musikkonservatorium i 2010 og har siden dirigeret forskellige orkestre i Danmark og Sverige, både symfonisk musik, korværker, opera og ballet. De senere år har han været fast dirigent på Malmø-operaen. Han dirigerede Lyngby-Taarbæk Symfoniorkester tilbage i 2010, og orkestret glæder sig meget til at samarbejde med ham igen.

Aftenens solist, mezzosopranen Anna-Kajsa Holmberg, har studeret Bel Canto-traditionen ved konservatorierne i Milano, London og New York. Hun arbejder som freelance-sanger i Sverige og Danmark og har arbejdet ved Opera på Skäret, Opera Hedeland, Malmö Opera og Det Kongelige Teater. Anna-Kajsa er også forfatter og illustrator.

Arrangør

Lokation

BMW Experience Center by Jan Nygaard AS BMW Experience Center by Jan Nygaard AS, Firskovvej 33, 2800 Kongens Lyngby

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .