Frederiksberg - en kongelig landsby

Event aflyst

Frederiksberg - en kongelig landsby

Billetter fra DKK 139,00

Dato

05 nov 2016 kl. 10:00 - 11:30

Beskrivelse

Som en perle i en østers, ligger lillebyen Frederiksberg midt i København. Kongelige idéer lagde grunden til byen, der idag er mest kendt et slot, en have, en allé og de idylliske villakvarterer.


Vores byvandring begynder på 'kanten' til Vesterbro, hvor vi mødes over en kop kaffe i Laura's Bakery på Værnedamsvej. (incl. i billetpris)

På turen vil du høre om Frederiksbergs historie, der begynder i midten af 1600-tallet, hvor Christian 4. opførte en ny ladegård, der kunne forsyne Københavns Slot og Rosenborg med landbrugsvarer.

Gårdens marker omfattede det meste af det nuværende Frederiksberg, blev dyrket ved hjælp af fæstebønder fra omegnen, fastansatte medarbejdere og naturligvis fanger fra Bremerholm - til det hårdeste arbejde. Ladegårdsdriften blev opgivet i 1645, hvor landegården blev bortforpagtet.

Det var Frederik den III, der i 1651 tog ladegården tilbage, og udstykkede jorderne til 20 hollandske bønder. De opførte deres gårde omkring den nuværende Allégade. Byen kom derfor til at hedde "Ny Amager" eller "Ny Hollænderby".

Resten af historien om 'Ny Amager' kan du høre på byvandringen, hvor du også hører om landstederne, traktørstederne, teatre, Georg Carstensens entertainment-eventyr, Pileallé, Rundelen, og den driftige Gammel Kongevej. Turen slutter i et af Frederiksberg nye byrum ved Frederiksberg Station og Frederiksberg Gymnasium.

Byvandrer Line Marie

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .