Fremtidens iværksætterlandskab - en samtale med Anne Stampe Olesen

Fremtidens iværksætterlandskab - en samtale med Anne Stampe Olesen

Billetter fra DKK 82,50

Sted

Dato

23 maj 2023 kl. 19:00 - 20:30

Beskrivelse

Hvilke trends og tendenser er der i startup-landskabet 2023? Og hvorfor skal der være bedre vilkår for kvinder i iværksætteri?
Iværksætteri spiller en vigtig brik i udviklingen af vores samfund i en mere bæredygtig retning. Ved at afprøve nye idéer og ny teknologi kan startups hurtigere teste løsninger af, som potentielt set senere kan skaleres til at have en kæmpe indvirkning på omstillingen.

Men hvordan ser fremtidens iværksætterlandskab ud? Ligger der nogle gemte potentialer i udviklingen af startups? Og er der noget, vi i dag overser, når det kommer til udviklingen af nye virksomheder, som kan bidrage til at løse udfordringer omkring bæredygtighed?

Diversitet og iværksætteri – flere perspektiver kan betale sig

Ét parameter, som kan være værd at kigge på, når det kommer til fremtidens iværksætterlandskab, er diversitet.

I Danmark går kun 1,5 pct. af investeringer til startups med kvindelige stiftere, og yderligere 6,7 pct. af investeringerne til teams med både mandlige og kvindelige stiftere (analyse fra Dansk Erhverv).

Men mere og mere tyder på, at mangfoldigt sammensatte teams kan skabe markant bedre resultater, end homogene teams.

Flere rapporter fra konsulentfirmaet McKinsey har nemlig vist, at der er en sammenhæng mellem diversitet i virksomheders ledelse og deres sandsynlighed for at udkonkurrere andre virksomheder på de økonomiske resultater. Det gælder både diversitet ift. køn og ift. andre parametre som fx etnicitet.

Derfor giver det god mening at arbejde med at skabe bedre vilkår for, at flere mennesker med forskellige baggrunde får mod på at springe ud i iværksætteri. Når en virksomhed rummer flere perspektiver, baggrunde og kompetencer, er der nemlig store potentialer for både innovation og konkurrencekraft.

Fireside Talk med Anne Stampe Olesen

Til denne Fireside Talk kan du møde investor og medstifter af Nordic Female Founders, Anne Stampe Olesen. Anne vil give os et indblik i egne erfaringer som iværksætter og investor samt et overblik over de trends og tendenser, hun ser i startup-landskabet.

Herudover vil Anne også komme ind på, hvorfor diversitet er vigtigt i iværksættermiljøet, og hvorfor hun mener, at det er vigtigt med flere kvinder i iværksætteri – og hvad vi kan dreje på for at rykke udviklingen fremad.

Om Anne Stampe Olesen

Anne Stampe Olesen er investor og medstifter af Nordic Female Founders, som arbejder for at styrke kvinder og kvinders position i dansk erhverv. I sine år som COO i Freeway-koncernen arbejdede hun tæt sammen med Mia Wagner, og i 2020 stiftede de sammen Nordic Female Founders. Hun er desuden ny løvinde i den nye sæson af Løvens Hule, der vises i starten af 2023.

Anne brænder for startups, og hun har gennem sine år i branchen talt med mere end 500 af slagsen. Det er hende, der sammen med Mia Wagner afgør, hvor der skal investeres, og hvordan virksomhederne skal skaleres. Det er især B2C e-com markedet, hun har arbejdet med.

Anne er kendt for sin store faglighed særligt inden for pre-seed investeringer, herunder pitch, finansieringsformer, værdiansættelser, due diligence, analytics, efterfølgende afrapportering m.m. Hun elsker struktur, hvor hun mener 80% af energien i succesfulde virksomheder skal ligge, og de resterende 20% skal være i kreativitet og forretningsudvikling.

Et foredrag med Anne Stampe Olesen sprudler af god energi og en masse værdifuld information. Hun har om nogen fingeren på pulsen på dansk iværksætteri, og hvad der trender.

Hendes mantra er: Det er ikke de store, som vinder over de små. Det er de hurtige, som vinder over de langsomme.

Program

 • 18.45 Check-in
 • 19.00 Velkomst og sofa-talk med Anne Stampe, investor og medstifter af Nordic Female Founders
 • 19.30 Pause og netværk
 • 19.45 Q&A
 • 20.15 Tak for i dag og netværk

Fireside Talk

Foto: Fireside Talk hos Bæredygtig Herning, da vi havde besøg af kunstner Kristian von Hornsleth (foto credit: Lenka Simkova)

Fireside Talk er en begivenhedsserie hos Bæredygtig Herning, som inviterer til en uformel samtale mellem værten, direktør Thea Lyng Thomsen, og aftenens gæst i vores komfortable grønne sofaer.

Vi sætter hver gang fokus på forskellige aspekter af arbejdet med bæredygtighed og den grønne omstilling.

Der er god plads til spørgsmål fra publikum, når vi åbner samtalen op, og efterfølgende er der rig mulighed for at blive hængende og lære de andre deltagere bedre at kende – eller måske få en uformel snak med vores inspirerende gæst?

Så tag en ven eller kollega i hånden, sæt dig godt til rette, og gør dig klar til en hyggelig aften i skæret fra vores digitale pejs.

Arrangør

Bæredygtig Herning er et inspirationshus, et co-work space og en katalysator for vores bæredygtige udvikling.

E: info@baeredygtigherning.dk
T: +45 3939 1630
Gl. Skolevej 1, 2. sal
7400 Herning

Lokation

Bæredygtig Herning, Gl Skolevej 1, 2. sal, 7400 Herning

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .