Friederike Brun – kosmopolit, forfatter og salonværtinde

Rahbeks Alle 23, 1801 København
07 okt 2021 kl. 19:00 - 20:30
Billetter Gratis - DKK 90,00
Billetter Gratis - DKK 90,00

Friederike Brun var på mange måder en usædvanlig kvinde for sin tid. Den berejste, intellektuelle og kreative Friederike Brun er først og fremmest kendt for sine Sophienholm saloner, som havde sin storhedstid i årene mellem 1810 og 1816. Friederike Bruns succesfulde ægtefælle, Constantin Brun, var formuende, og han gjorde det muligt for hustruen at føre et rigt selskabsliv, omgivet af kunstnere, videnskabsfolk og intellektuelle. Friederike Brun var veninde med Kamma Rahbek, som førte et mere beskedent selskabsliv i Bakkehuset. Mange af de danske forfattere, som besøgte Friederike Bruns salon, kom også i Kamma Rahbeks litterære mødested på Bakkehuset.

I dette foredrag fortæller museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen om Sophienholms berømte salonværtinde, om familien Brun og om salonkulturen i Danmark i bredere forstand, som den foldede sig ud omkring år 1800. Med salonkulturens blomstring flytter selskabeligheden ind i folks private hjem, og i foredraget kigges der nærmere på, hvordan kvinderne dermed får en betydningsfuld rolle, som iscenesætter af og værtinde i salonerne.

Foredraget er en del af Historisk-topografisk Selskab for Frederiksbergs efterårsprogram. Medlemmer har fri entré men bedes tilmelde sig ved at bestille tilmelding til 0 kr. Ikke-medlemmer er også meget velkomne og bedes tilmelde sig ved at købe billet på forhånd. Billetter sælges kun i døren hvis der er ledige pladser.

Profile picture
Bakkehuset / Frederiksbergmuseerne
Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Oplev den danske guldalder i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks genindrettede hjem.
eventet sluttede

Friederike Brun – kosmopolit, forfatter og salonværtinde

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke