FUND OG FORTÆLLINGER – FOREDRAG PÅ LEJRE MUSEUM

eventet sluttede

FUND OG FORTÆLLINGER – FOREDRAG PÅ LEJRE MUSEUM

Billetter fra DKK 75,00

Sted

Dato

02 jun 2022 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Lejre Museum og Lejre Museumsforening inviterer til foredrag d. 2. juni på Lejre Museum med religionssociolog og forfatter Morten Warmind.

I middelalderen, omkring 1200-tallet i Norden, opstod der en levende interesse for den kultur og religion der havde eksisteret inden Norden blev kristent. En stor mængde af fortællinger blev derfor indsamlet, især på Island hvor munke og forfattere som Snorri Sturluson nedskrev de kendte sagaer.

I de senere år er adskillige spændende enkeltfund fra vikingetiden dukket op ved arkæologiske udgravninger, som synes at være en slags billedfremstillinger af historierne, men der er ikke enighed om, præcis hvad de forestiller. Den lille siddende kvindefigur fra Lejre er for eksempel blevet tolket som Odin (i kvindetøj), siddende på sin udkigspost – eller som en sejdende vølve.

Foredraget på Lejre Museum tager udgangspunkt i diskussioner af arkæologiske genstande og andre billeder og det giver lejlighed til at genbesøge de drabelige historier om trolddom, drager, stærke kvinder og (ret ofte) svage mænd. 

Morten Warmind, lektor på Københavns Universitet på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, er Religionssociolog med speciale i før-kristne nordeuropæiske religioner - særligt keltisk og nordisk. Han har også en stærk interesse i hellenistiske religioner i Romerriget og arbejder endvidere med religioner i dagens Danmark.

FOTO: Rolfs død, H.C. Henneberg, 1852. Statens Museum for Kunst.


Tid, pris og sted

2. juni kl. 19:00 – 21:00

Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre

Billetter købes via billetto.dk

Pris: 75 kr.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .