spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Fyraftensmøde: Den frivillige bæredygtighedsklasse

Afholdt event

Fyraftensmøde: Den frivillige bæredygtighedsklasse

Fra Gratis

Online-event

Dato

22 mar 2021 kl. 17:00 - 18:00

Beskrivelse

Håndværkere, tegnestuer og rådgivere: Den Frivillige Bæredygtighedsklasse giver et bud på morgendagens krav til bæredygtigt byggeri – klassen forventes at blive lovkrav i senest 2023.


Forbered dig på at bygge bæredygtigt

Der er en stigende efterspørgsel på bæredygtige løsninger – også inden for byggebranchen. Ved at bygge bæredygtigt følger der nye arbejdsbetingelser og stillingtagen til langt flere elementer i byggeprocessen og driftsfasen af en bygning. Der skal nu tages højde for hvilken effekt byggeri har på miljøet, klimaet, totaløkonomien og samfundet.  

Regeringen har derfor i 2020 introduceret den frivillige bæredygtighedsklasse, som skal forberede byggebranchen på at bygge bæredygtigt. Det forventes nemlig, at kravene i bæredygtigheds-klassen skal indgå i bygningsreglementet allerede i 2023.

I samarbejde med Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger inviterer Stevns Erhvervsråd i sammen med Business Faxe, Vordingborg Erhverv og Business LF derfor nu til fyraftensmødet ”Bæredygtighed i byggebranchen – introduktion til Den Frivillige Bæredygtighedsklasse”.

Her vil du få en indsigt i hvad klassen indebærer og hvad der vil komme af fremtidige krav. Dermed får du som leverandør af i byggeriet et stærkt værktøj til at møde efterspørgslen på bæredygtigt byggeri. 



Bæredygtighed i byggebranchen – introduktion til
Den Frivillige Bæredygtighedsklasse

Online den 22. marts kl. 17.00-18.00.


Program

Kl. 17.00: Velkomst ved møde moderator, Pimmie Cordova Schultz, Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger, på vegne af Business Faxe, Business Lolland-Falster, Stevns Erhvervsråd og Vordingborg Erhverv

Kl. 17.10: Den Frivillige Bæredygtighedsklasse, guides og værktøjer ved Vagn Holk Lauridsen, Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger

Kl. 17.40: Spørgsmål og afrunding

             

Oplægsholderen er Vagn Holk Lauridsen, centerleder fra Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger. Han vil fortælle om Den Frivillige Bæredygtighedsklasse og hvilken indflydelse den vil have fremover på byggebranchen. Videncenteret for Energibesparelser i Bygninger har i den forbindelse udarbejdet forskellige guides til hvordan man arbejder med bæredygtighedsklassen for særligt udvalgte områder samt for mindre renoveringsprojekter.

Det er gratis at deltage.

Tilmeldingsfristen er den 18. marts 2021. Senest dagen før mødet vil du få tilsendt et link på email til det digitale møderum.

Om Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger indsamler og systematiserer viden om energibesparelser i bygninger og formidler dette til byggebranchen. Det overordnede mål er at medvirke til at realisere flere energibesparelser i den eksisterende bygningsmasse.

Videncenter for Energibesparelser i Bygninger er en del er Energistyrelsens målrettede informationsindsats og har eksisteret siden 2008.

For yderligere oplysninger, se ByggeriOgEnergi.dk eller ring til Videncenter for Energibesparelser i Bygninger på tlf. 72 20 22 55


BAGGRUND

Bygningsreglementet i Danmark har i mange år sikret at nye bygninger er blevet rigtig energi effektive. Den frivillige Bæredygtighedsklasse introduceret i 2020 og har til mål at øge bæredygtigheden i byggeriet - både i nybyggeri og i den eksisterende bygningsmasse.

Bæredygtighedsklassen er i dag ikke en del af Bygningsreglementet, men ligger ved siden af. Det er dog den politiske målsætning, at brug af den frivillige bæredygtighedsklasse skal være obligatorisk allerede fra 2023.

Der er i alt ni krav i Den Frivillige Bæredygtighedsklasse, som alle skal opfyldes for boliger, mens øvrigt byggeri skal opfylde syv krav for at, at den frivillige bæredygtighedsklasse er efterlevet.

Kravene dækker blandt andet ressourceanvendelse på byggepladsen, dokumentation af problematiske stoffer, totaløkonomi i hele bygningens levetid m.m.

Se kort video om Den Frivillige Bæredygtighedsklasse her

Se BR18-værktøjet fra Videnscenter for Energibesparelser i Bygninger her


FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .