Gadens Stemmer - Vesterbro

27 mar 2020 kl. 17:00 - 18:30

Vesterbros Torv, (Ved Herkules Springvandet), 1620 København V

Det her er ikke nogen traditionel byvandring! Det er en helt unik byvandring med et menneske, som har levet et liv på kanten af samfundet, som du bliver budt indenfor i.

Guiderne hos Gadens Stemmer fortæller om deres eget liv, hver byvandring er derfor forskellig. Vi fortæller om tabuiserede emner såsom stofmisbrug, psykisk sårbarhed og hjemløshed. Vi håber at se jer ude i virkeligheden!

Dagens guide på Vesterbro præsenterer sig selv: 
Take a walk on the wild side med Jens Rygvind! Det er overskriften på min byvandring. Tilnavnet Rygvind fik jeg tilbage i 1980'erne, fordi jeg havde fart på. Det er også det gamle Vesterbro, som jeg vil give jer et indblik i - et mere råt Vesterbro uden børnefamilier og kaffedrikkende hipstere. På min byvandring vil I høre om mine oplevelser som psykiatrisk patient, jeg blev første gang syg som 17-årig. Jeg har været anbragt i familiepensioner og et behandlingskollektiv. Senere i livet blev jeg student og efterfølgende uddannet skolelærer, og det var jeg så i syv år. Jeg troede, at jeg var blevet rask, men det var jeg ikke. Jeg vil også fortælle om misbrug og selvmedicinering - I skal dog vide, at jeg aldrig har været heroinmisbruger, selvom jeg går på Vesterbro.

Jeg har haft et hav af diagnoser, men lever i dag uden medicin og fungerer som "almindelige" mennesker. Jeg tror på motion som medicin, jeg har det blå bælte i karate efter tre års hård træning, og så dyrker jeg også yoga jævnligt. 

For at se billede af Jens, så du kan genkende ham på byvandringen, tryk HER

Kunderne siger: 
Tak til Jens for en meget fin tur på Vesterbro. Vi fik den barske og rørende historie om Jens’ eget liv kombineret med historier om Vesterbros baggårde og byrum. Jens er en god fortæller med stor indsigt. Varme anbefalinger fra os.

Pia J., oktober 2019