Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

  • Arrangerer du events?

    Billetto er platformen for dig, der ønsker at sælge flere billetter og samtidig spare tid på billetadministration.

  • Indlæser.....

     
     

    Andre events fra arrangøren

    GCP-kursus

    Afholdt event

    GCP-kursus

    Fra DKK 3.250,00

    Sted

    Dato

    27 nov 2017 kl. 08:00 - 29 nov 2017 kl. 14:30
    Billetto Peace of Mind
    Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
    Accepterede betalingsmetoder:

    Beskrivelse

    Activitet nr.: 5464-17-06-31. Tilmeldingstidsfrist: 30/10/2017. Sted: Institut for Idræt og Ernæring
    Dato og tid: 27.11.2017 kl. 08:00 - 29.11.2017 kl. 16:00. Antal pladser: 25. Pris: 7.500 kr. KU-ansatte: 6. Pris 3.250

    Kursusansvarlige: Lene Stevner (less@nexs.ku.dk) og Jens Rikardt Andersen (jra@nexs.ku.dk)
    ECTS points: 4. Kontaktperson: Claude Mona (clmo@nexs.ku.dk). Undervisningssprog: Dansk. I 2017 bliver kurset afholdt 27.-29. november 3 dage fra 8.00 til ca. 16.00. Eksamenskrav - Mødepligt: For at bestå kurset og kunne tilmelde sig til eksamen, skal man have været fysisk tilstede i min. 80 % af kursustiden. Alt fravær skal meldes og begrundes til de kursusansvarlige. Eksamensform: Skriftlig prøve uden hjælpemidler, 3 timer med opsyn (essay + multiple choice-opgaver). Eksamensdato og sted: d. 13. december fra 9.00-12.00 i lokalerne A001/A009/L002, Rolighedsvej 26, stuen, 1958 Frederisberg C. Diplom: Udstedes såfremt ovenståede krav er opfyldt. Reeksamination/sygeeksamen afholdes ikke. Der kræves et overordnet kendskab til det lovgivningsmæssige der vedrører kliniske forsøg. Det er dog ikke et krav at man kender alle lovene, vejledningerne og bekendtgørelsen i detaljer. Eksamensbedømmelse: Bestået / Ikke bestået (For at opnå resultatet ”bestået” skal der skal være over 50% rigtige besvarelser).

    Kursus timefordeling


    Timer
    Forelæsninger 24.00
    Eksamen 3.00
    Undervisningsforberedelse 48.00
    Eksamensforberedelse 25.00

    I alt 100.00


    Indhold

    Baggrund:
    1. maj 2001 offentliggjorde EU et nyt direktiv med det formål at harmonisere medlemslandenes lovgivning og sagsbehandling i forbindelse med gennemførelsen af kliniske lægemiddelforsøg.

    Direktivet forpligtede medlemslandene til inden den 1. maj 2003 at vedtage og offentliggøre de love og administrative bestemmelser, der var nødvendige for at efterkomme direktivet. Disse love og bestemmelser trådte i kraft 1. maj 2004.

    En væsentlig konsekvens af direktivet var, at nu skulle alle kliniske forsøg med lægemidler følge retningslinjerne for International Conference on Harmonisation - "Good Clinical Practice” (ICH-GCP). Denne pligt havde tidligere alene omfattet forsøg med nye lægemidler iværksat af et lægemiddelfirma.
    Efter 1. maj 2004 skulle disse retningslinjer også følges ved lægemiddelforsøg iværksat af en uafhængig læge eller klinisk forsker.

    ICH-GCP retningslinjerne skal sikre dokumentation for et lægemiddels kliniske egenskaber samt dokumentation for, at et klinisk forsøg er planlagt, udført, kontrolleret, kvalitetssikret samt afsluttet og rapporteret på en sådan måde, at man er sikker på at forsøget er etisk og videnskabeligt acceptabelt, at forsøgspersonerne er beskyttede, data er korrekte og kan verificeres.

    Det praktiske arbejde med GCP indebærer at der oprettes og vedligeholdes et kvalitetssikringssystem i form af Standard Operating Procedures (SOP).

    SOP’erne giver forskrifter for alle trin i et klinisk lægemiddelforsøg fra protokolskrivning til databearbejdning og arkivering.

    Forsøg der skal udføres efter GCP underkastes "monitorering”. Monitoreringen, der bør afpasses efter forsøgets design, kompleksitet og størrelse, skal sikre at projektet afvikles i henhold til SOP’en. Den overordnede forsøgsgennemførelse revideres ved audit, af udvalgte forsøg. Endelig er gennemførelsen af lægemiddelforsøg underlagt myndighedernes kontrol i form af Sundhedsstyrelsens inspektioner.

    Det ses oftere og oftere, at forskere enten i egne studier eller i studier lavet i samarbejde med industrien, vælger at gennemføre det kliniske studie i overensstemmelse med ICH-GCP, selvom der ikke er tale om et lægemiddelstudie, både af hensyn til kvaliteten af data, hvilke tidsskrifter der ønskes publiceret i og/eller hvis der ønskes at opnå et Health Claim.

    Anfører forskeren ICH-GCP som kvalitetsstandard for kliniske studier i ansøgningen, indgår dette i bevillingsgivers (f.eks. EU) vurdering.

    Forskere er selvfølgelig forpligtiget til efterfølgende at efterleve overholdelsen af ICH-GCP og dermed også at udføre den kvalitetskontrol (monitorering) som ICH-GCP kræver.

    For at kunne foretage den påkrævede monitorering på de kliniske studier foreslås det, at der uddannes personale, der kan varetage monitoreringen af de kliniske studier der initieres af forskerne på Science.

    Det er i overensstemmelse med ICH-GCP, at monitorering kan foretages internt, så længe den interne monitorering har en konstruktion, der gør, at monitor er uafhængig af projektet (ikke er organisatorisk placeret under "investigator” og ikke har andre opgaver på projektet j.vf. Delegation-LOG).


    Formelle krav

    Sundhedsvidenskabelig/naturvidenskabelig uddannelse.


    Formål med kursus

    Formål: at give en autoriseret uddannelse i GCP-monitorering af kliniske forskningsprojekter.


    Bemærkninger

    Diplom: Udstedes såfremt ovenståede krav er opfyldt. Reeksamination/sygeeksamen afholdes ikke.

    Der kræves et overordnet kendskab til det lovgivningsmæssige der vedrører kliniske forsøg. Det er dog ikke et krav at man kender alle lovene, vejledningerne og bekendtgørelsen i detaljer.

    Intet deltagergebyr for ph.d.-studerende indskrevet ved KU og ph.d.-studerende fra universiteter under det åbne marked.

    Pris for andre deltagere 7.500 kr.

    Undervisningsmateriale:
    Liste med links til samtlige love og bekendtgørelse vil ligge tilgængelig på kursushjemmesiden.
    Bogen: Torben Jørgensen, Erik Christensen og Allan Linneberg , Klinisk forskningsmetode, en grundbog, Munksgaard, 4. udgave, 2016. kan købes via:
    http://www.munksgaard.dk/Medicin/Klinisk-forskning...
    PRIS: 220,00 DKK

    Vi anbefaler endvidere: ICH-GCP Guidelines, Indexed Pocketbook,der kan købes via:
    http://www.academicbooks.dk/indexed-ich-gcp-guidel...
    Pris: 139 DKK

    Evt. spørgsmål vedr. tilmelding til Lene Stevner (less@nexs.ku.dk) eller Claude Mona (clmo@nexs.ku.dk).

    Lokation

    Rolighedsvej 26, 1958 Frederiksberg

    FAQ

    • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

      Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

    • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

      De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

    • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

      Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

    • Hvor finder jeg linket til et online event?

      På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

    • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

      Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

    Afholdt event

    GCP-kursus