Globale samtaler

eventet sluttede

Globale samtaler

Sted

Dato

31 maj 2022 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse


De seneste måneder har ukrainske flygtninge vundet stor sympati og er blevet modtaget med åbne arme ikke bare i Danmark men i hele Europa. Vi har hørt om deres ulykke, sat os ind i deres traumatiske oplevelser og vi føler stor identifikation med de mange kvinder og børn, der flygter fra det krigshærgede land.

Men ud over de millioner af hvide, kristne europæere, der lige nu er på flugt fra Ukraine, vurderer FN at ca. 80 millioner mennesker fra Afrika, Afghanistan, Mellemøsten og Latinamerika er på flugt verden over. De, der ikke bor i lejre, lever ofte en undergrundstilværelse i EU, USA, Mellemøsten og Golfstaterne, hvor de udfører det arbejde, som ingen andre vil lave – til en løn og under nogle arbejdsforhold, som ingen af landenes egne statsborgere vil acceptere. De, der bliver sendt retur, tør ofte ikke vende hjem, og nogle opfatter dem som vor tids ’fredløse’.

Middelhavsregionen har historisk set været skueplads for migration i stor stil. Så hvorfor står EU splittet på spørgsmålet om, hvad man skal gøre ved de mange flygtninge? Hjælper de mange tiltag, der skal stoppe flygtningestrømmen? Og hvad er løsningen – hvis der er én? Vi har bedt to forfattere og seniorforskere fra Dansk Institut for Internationale Studier om at gøre os klogere på de store flygtningestrømme.

Seniorforsker Hans Lucht er netop kommet hjem fra feltrejse til Niger, hvor han har interviewet en række af de flygtninge, der krydser både ørken og hav og som ofte bliver både bestjålet, udnyttet og udsat for overgreb undervejs. Hans Lucht har skrevet romanen ’Lysene på den anden side’, der er er baseret på hans forskning og handler om en flygtnings oplevelser på vej til Danmark, under opholdet i Danmark og under den hjemsendelsesaktion, der ender helt galt.

Seniorforsker Lars Erslev Andersen har beskæftiget sig med Mellemøsten i mange år og er b.la. forfatter til bogen ’ Oprør og alliancer – Mellemøsten efter Det arabiske forår.’ Han har undersøgt de regimer, den fattigdom og den mangel på håb, der nu driver selv middelklassen på flugt fra Mellemøsten og Nordafrika.

Globale samtaler
Globale samtaler er en ny arrangementsrække, som giver unik mulighed for at få indblik i en række globale emner. Arrangementerne tager udgangspunkt i forskningsemner fra Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) og bliver formidlet i øjenhøjde af forskere fra DIIS og udvalgte samtalepartnere. Der vil være rig mulighed for at få nye vinkler på emner, som vi har hørt om, men ikke har fået sat i kontekst eller kan relatere til, eller at få øjnene op for tendenser, vi ikke før er stødt på.

Arrangør

Lokation

Kulturhuset Islands Brygge Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .