Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Glyptotekets arkitektur og byens udvikling

Afholdt event

Glyptotekets arkitektur og byens udvikling

Fra DKK 30,00

Sted

Dato

14 okt 2021 kl. 19:30 - 20:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Glyptotekets arkitektur og byens udvikling
14. oktober kl. 19.30-20.30

Oplev professor emeritus Jan Gehl og professor Peter Thule Kristiansen i samtale om Glyptotekets historistiske arkitektur set i sammenhæng med Københavns byudvikling fra museets opførelse i 1897 og frem til i dag. Samtalen modereres af arkitekt og tv-vært Ane Cortzen.

Ved opførelsen af Glyptoteket var grundlægger Carl Jacobsen utilfreds med placeringen; museet kom til at ligge alt for langt uden for byen. Nu kan man næppe forestille sig en mere central beliggenhed i København. Men hvordan udvikles byrum? Hvordan påvirker arkitekturen det liv, som leves mellem bygningerne? Hvad kendetegner historicismens bygningsværker og hvilke eksempler har vi i København?

I denne samtale undersøger vi de store linjer i Københavns byudvikling og skitserer de arkitektoniske stilarter med udgangspunkt i et af Københavns mest ikoniske bygningsværker; Glyptoteket.

JAN GEHL er uddannet arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i 1960 og har centreret sin karriere om at skabe bedre bykvalitet og -miljø for de mennesker, som bor og arbejder i byerne. Ud fra sin forskning og tesen om at tænke ’mennesket først’ i byrumsdesign stiftede han i 2000 byplanskonsulentfirmaet Gehl Architects sammen med arkitekt Helle Søholt. De har udført større konsulentopgaver for bl.a. København, Melbourne, Sydney, London, New York og Moskva.

PETER THULE KRISTENSEN er uddannet arkitekt på Kunstakademiets Arkitektskole i 1994 og blev ph.d. samme sted i 2004. I 2014 blev han dr.phil. på Aarhus Universitet inden for det arkitekturhistoriske felt. Han er professor på Det Kongelige Akademi og bl.a. forfatter på monografier om arkitekterne Gottlieb Bindesbøll (1800-1856) og Vilhelm Klein (1835-1913), som er vigtige skikkelser inden for den danske historicisme.

Arrangementet er en del af Copenhagen Architecture Festival 2021.

Pris
Billetten inkluderer entré til museet hele dagen. Benyt chancen til at opleve Glyptoteket inden arrangementet. Du kan også spise dejligt aftensmad i Picnic eller nyde et glas. Husk at bestille bord her.

Voksne: 145 kr.
Under 27 år: 115 kr.
Studerende: 115 kr.
Under 18 år: 30 kr.
Årskortholder Under 18 år: 30 kr.

Billetter købes via Billetto her.
Billet giver adgang til hele Glyptoteket på dagen.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Køb dit årskort her, og få fri entré til Glyptotekets udstillinger og udvalgte arrangementer.

Arrangør

Ny Carlsberg Glyptotek is an art museum of international stature in the centre of Copenhagen. The Glyptotek houses over 10,000 works of art, from the Mediterranean cradle of Western culture to the Danish and French art from the 19th and 20th centuries.

Lokation

Ny Carlsberg Glyptotek Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .