goforlocalprisen 2019 - Fest, lokale lækkerier og underholdning

30 okt 2019 kl. 16:00 - 20:30

Food Innovation House, Lysholt Allé 3, 7100 Vejle

Der er lagt op til et brag af en fest når vi hylder landets bedste gårdbutikker og lokalproducenter


Onsdag den 30. oktober 2019 i Food Innovation House i Vejle


Festen åbnes med to oplægsholdere, som på hver deres måde giver indblik i både nutid og fremtid indenfor lokale fødevarer.

Forbrugereksperten Flemming Birch giver os friske nye vinkler på hvordan vi kommer til at købe fødevarer i fremtiden, hvad de store supermarkedskæder håber på og bekymrer sig over, og hvilken rolle lokale fødevarer kunne tænkes at spille i den sammenhæng.

Debattør og Udviklingsdirektør i den uafhængige, fødevarepolitiske tænketank Frej, Iben Krog Rasmussen, gør os klogere på virkeligheden mellem yderfløjene i klimadebatten, når det kommer til fødevarer, arbejdet i tænketanken og hendes tanker om Danmarks fremtid som fødevareproducerende land.

Som afrunding på hjernegymnastikken serveres en let anretning med fokus på lokale råvarer, før end prisfesten starter.

Ved prisfesten uddeles 3 priser.  Udover hovedprisen til de bedste af de bedste, ”Danmarks bedste gårdbutik 2019” og ” Danmarks bedste lokalproducent 2019”, uddeles tillige specialprisen, årets ildsjæl, som er en personlig pris.

”Arbejdet med lokale fødevarer drives ofte af rendyrket kærlighed, til unikke råvarer, nærområdet eller en mere bæredygtig fremtid. Og kan være en hård rejse. Med årets ildsjæl vil vi gerne anerkende arbejdet, og give inspiration til andre hårdtarbejdende” fortæller projektleder Niels Høegmark.

Konkurrencen har været i gang i over 3 måneder, og flere tusinde forbrugere har stemt på mere en 100 forskellige gårdbutikker og lokalproducenter. Spændingen bliver udløst den 30. oktober, når navnene på vinderne offentliggøres ved prisfesten.

Om prisen:

Program:

16.00 - Dørene åbnes
16.15 - Velkomst
16.30 - Fordrag & underholdning
17.45 - Pause
18.00 - Middag
19.00 - Prisoverrækkelse
20.30 - Arrangementet slutter