spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

GOLDEN DAYS / LÆNGSLEN MOD LANDET

Få billetter tilbage
Afholdt event

GOLDEN DAYS / LÆNGSLEN MOD LANDET

Fra DKK 295,00

Sted

Dato

13 sep 2023 kl. 18:00 - 21:00

Beskrivelse

Menneskets forestillinger om naturen har siden 1800-tallet været båret af både romantiske og idealiserede, men også realistiske forestillinger om livet på landet. Fra digteren Adam Oehlenschläger til forfattere som St. St. Blicher og Marie Bregendahl kan vi følge dette spænd i 1800-tallets litteratur.

I denne forfattersalon undersøger vi, hvordan nutidens natursyn spejles i litteraturen og vi har besøg af forfatterne Charlotte Weitze og Maja Elverkilde, som ikke alene har behandlet emnerne på forskellige måder i deres forfatterskaber, men sågar selv er flyttet på landet for at realisere et ideal om at leve mere bæredygtigt og ganske enkelt være tættere på den vilde natur. Aftenens vært er museumsinspektør Rikke Lagersted-Olsen.

Forfattersalonen indledes med fællesspisning i Orangeriets stemningsfulde rammer, hvor vores gode samarbejdspartnere i Encke og Duers leverer vegetarisk mad.

Charlotte Weitze

Charlotte Weitze debuterede som forfatter i 1996 med novellesamlingen ”Skiftling”, som hun vandt Bogforums debutantpris for. Klima, natur og planteliv er centrale temaer i Weitzes forfatterskab, hvor hun ofte arbejder i et krydsfelt mellem magi og realisme. I 2021 udkom hun med romanen ”Rosarium”, en slægts- og klimaroman, hvor videnskab, eventyr og hverdagsrealisme fletter sig ind og ud af hinanden. I 2022 udgav Charlotte Weitze kunstneressayet ”Klimaet og kunstneren”, som fortæller om menneskers og kunstens forhold til naturen igennem tiden og ikke mindst om hendes personlige klimarejse som kunstner og som menneske.

Charlotte Weitze er uddannet folklorist fra Københavns Universitet og boede i årene 2002-2006 i Bakkehusets legatbolig.

Maja Elverkilde

Maja Elverkilde debuterede som forfatter i 2008 med den anmelderroste novellesamling ”Alt det der er mit”. I 2011 blev hun mor og skiftede få år senere sin lejlighed i København ud med et primitivt hus i Sverige, hvor hun siden har boet alene med sin søn. I Elverkildes seneste roman, ”Når Vi Rejser Til Mars” fra 2021, flytter hovedpersonen med sin lille datter fra byen ud i en skånsk skov, hvor hun må optages af spørgsmål om menneskers tilknytningsforstyrrelse til planeten.

Maja Elverkilde arbejder også med håndgjort bogproduktion under navnet Pote Produktion.

Billetten inkluderer et glas vin.

Salon og spisning foregår på 1. sal, hvortil der kun er adgang via trappe.

Arrangør

Bakkehuset er et litterært museum, en romantisk have og et kulinarisk orangeri. Oplev den danske guldalder i ægteparret Kamma og Knud Lyne Rahbeks genindrettede hjem.

Lokation

Bakkehuset, Rahbeks Alle 23, 1801 Frederiksberg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .