Goldie - 25 years of Metalheadz (Goldie + Phase + Sabrina + Medic MC)

Studiestræde 52, 1554 København
18 feb 2022 kl. 22:00
19 feb 2022 kl. 03:00
Super arrangør
Billetter DKK 150,00
Billetter DKK 150,00

En af jungle og Drum’n’Bass’ens helt centrale founding fathers – Goldie – vender tilbage til Pumpehuset den 18. februar 2022 med sit legendariske Metalheadz-Label, der i år fejrer sit 25-års jubilæum med en verdensomspændende tour.

Det er svært at overvurdere den indflydelse, Goldie og Metalheadz har haft på udbredelsen af jungle og Drum’n’bass i 90’erne. Fra et liv som undergrundsfænomen i britiske fabrikshaller bragte Goldie musikken ind på hitlisterne med udgivelsen af singlen Inner City Life i 1994 og efterfølgende albummet Timeless, hvor den ellers utilgængelige og instrumentale lyd fik introduceret en stærk vokalside fra nu afdøde Diane Charlemagne.

Nogenlunde samtidig startede Goldie og hans crew Metalheadz Sunday Sessions på Londons Blue Note natklub. Den ugentlige søndagsklub blev stamsted for alverdens kendisser. Heriblandt David Bowie, der forelskede sig i stedet og indledte et samarbejde med Goldie, der kan høres på albummet Saturn Returns fra 1998.

Goldies DJ-karriere har ikke aftaget i fart siden gennembruddet og senest udgav han albummet ”The Journey Man” via Metalheadz i 2017.

Denne aften indtager Goldie scene sammen med sine Phase, Sabrina og Medic som MC.

Profile picture
Pumpehuset
Pumpehuset ligger i hjertet af København og præsenterer, på husets tre scener Kransalen, Sort Sal og Byhaven, en bred vifte af koncerter året rundt. Pumpehusets musikprogram dækker alle de forskellige vinkler på den moderne, urbane kultur.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke