Gør oprør, sagde hun, gør oprør igen

eventet sluttede

Gør oprør, sagde hun, gør oprør igen

Billetter fra DKK 50,00

Sted

Dato

08 jun 2021 kl. 19:30 - 09 jun 2021 kl. 19:30

Beskrivelse

Afgangsholdet fra Skuespillerskolen Ophelia præsenterer Gør oprør, sagde hun, gør oprør igen. 

Instruktør: Petra Wik

I forestillingen ”Gør oprør sagde hun, gør oprør igen”, raser dramatikeren, Alice Birch I en række farverige vignetter over de kønsbetingede normer der beslutter hvordan vi får lov til at eksistere og udtrykke os, og efterlader os med en klaustrofobisk fornemmelse af hvor lidt plads der er tilbage, for den der har brug for at kunne tænke og bevæge sig frit, for at kunne bevare sig selv.

Sprog og skuespil er rasende underholdende, men åbner også op for en bundløs sorg, ud fra hvad der sker med kroppen og sindet når du bliver tvunget til at være konstant på vagt, for at overleve der, hvor dine grænser og hensigter ikke bliver respekteret. Det handler om prisen for at befinde dig i et oprør du ikke kan undgå, ellers ville du miste dig selv, og om oprørets opbyggelighed og destruktion. Og måske, primært, handler det om behovet af at rasere det hele for at give plads til noget nyt.

Alice Birchs, (UK), prisvindende stykke, Gør oprør sagde hun, gør oprør igen, (2014), blev skrevet på kun tre dage, af den da syvogtyve årige dramatiker, og er et moderne og vittigt raseri over kvindens, i samfundet, begrænsede spillerum. En nødvendig moderne klassiker. Birchs skarpe evne til at eksperimentere med form og sprog, har sat hende på kortet som en af vor tids fremmeste dramatiker, og efter den store bølge af #Me Too, der startede i 2017, (og kulminerede i Danmark under 2020), må denne hendes tidlige tekst siges være end mere aktuel.

Mevirkende: Anton Hjort Nielsen, Ebba Malena Debess Thomsen, Helene Staursbøl Eldov, Henriette Knudesen, Nadia Rantzau Hunderup, Thomas Lykke Jensen og Sofie Skov Nielsen. 

Arrangør

Skuespillerskolen ophelia tilbyder en 3-årig uddannelse til professionel skuespiller med speciale i den amerikanske Meisner-teknik.

Lokation

Teater Katapult Teater Katapult, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .