Event aflyst

Græske klassikere på Glyptoteket: Filoktet

Gratis - DKK 115,00

Sted

Dato

19 apr 2020 kl. 14:00 - 15:00

Beskrivelse

Få styr på dine græske klassikere og deres betydning for vores verdensopfattelse i dag.

Oversætter Marcel Lysgaard Lech dykker ned i Sofokles’ tragedie Filoktet om den græske sagnhelt af samme navn, som efterlades såret på en græsk ø af sine soldaterkammerater. Senere samler de dog Filoktet op igen, da slaget mod Troja kun kan vindes med ham og hans magiske bue. 

I samtale med Marcel Lysgaard Lech vil krigsveteran Sara la Cour dele sine refleksioner over krigsfællesskab og helteidealer i dag, samt hvordan det er at indgå i civilsamfundet efter at have deltaget i krig. Hun medvirker også i instruktør Tue Bierings teateropsætning My Deer Hunter på Betty Nansen Teatret, hvor fem danske krigsveteraner skildrer, hvordan mennesket forandres, modnes og udfordres i mødet med noget af det mest livsforandrende i et menneskeliv – nemlig krig.
Samtalen modereres af litteraturkritiker Klaus Rothstein.

Arrangementet er det sjette og sidste i en række af samtaler, hvor vi udfolder græske klassikere i en nutidig ramme. Det er et samarbejde med Hans Reitzels Forlag, som udgiver serien af nyoversatte græske klassikere.

Pris
Alm. entré til museet
Voksne: 115 DKK
Årskort: Gratis
Under 27/studerende med gyldigt studiekort: 85 DKK
Under 18: Gratis

Billetter købes i museumsbutikken eller via billetto.
Billetten giver adgang til at opleve Glyptotekets udstillinger hele dagen.
Bemærk: Gratis billetter skal også reserveres via Billetto eller afhentes i museumsbutikken.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Picnic serverer altid lækker frokost med udsigt til Vinterhaven. Book bord her: https://bit.ly/2lTJYwr.

Arrangør

Ny Carlsberg Glyptotek is an art museum of international stature in the centre of Copenhagen. The Glyptotek houses over 10,000 works of art, from the Mediterranean cradle of Western culture to the Danish and French art from the 19th and 20th centuries.

Lokation

Ny Carlsberg Glyptotek Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .