spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Gratis klimakursus for journalister og redaktører

Afholdt event

Gratis klimakursus for journalister og redaktører

Fra Gratis

Sted

Dato

13 okt 2022 kl. 09:00 - 14 okt 2022 kl. 17:00

Beskrivelse

Få redskaber og indsigt til at dække klimakrisen journalistisk. Hvad er op og ned i klimakrisen og -debatten, hvordan dækker man krisen bedst muligt, hvordan går man til kilderne, hvor finder man de bedste historier, hvordan ser danskerne på klimakrisen og hvad har de behov for af viden? 


Interesserer du dig for klima eller har det som stofområde og ønsker at dygtiggøre dig inden for det, så er muligheden her nu. På et to-dages kursus får du muligheden for at få styr på begreberne og indsigt i de store problematikker på dagsordenen.


Bliv klar til at stille de kritiske spørgsmål og se de historier, som kommer til at betyde allermest for danskerne de næste år. På dette kursus får du mulighed for at lære af de bedste på klima-området både i forhold til formidling, viden om klimaforandringer og ikke mindst indsigt i, om danskerne overhovedet interesserer sig for klima og klimaforandringer.


Klimakrisen er den største krise, vi står overfor lige nu. Men den fylder mindst i mediedækningen. Vi bliver hele tiden overhalet af mere akutte kriser som Corona eller krig i Ukraine. Og det er sværere at få læserne til at klikke på klima-nyheder.


Der skal træffes store beslutninger både politisk og i virksomhederne. Vi skal vælge, hvordan vi vil takle klimakrisen. Men for de fleste mennesker er det noget af det sværeste at forholde sig til. Så hvordan kan vi dække det mest gennemgribende emne lige nu på en måde, så alle forstår krisens omfang og hvilke muligheder, der er for at handle på det?


På Center for Journalistik på Syddansk Universitet har vi udarbejdet et efteruddannelseskursus, som er gratis for journalister og redaktører. Du får muligheden for at møde en række eksperter på området og få redskaber til at lave journalistik, der skaber forandring.


Det får du på kurset

  • Viden om klima, klimaforandringer og de store klimaproblematikker

  • Viden om danskerne, medierne og klima 

  • Viden om, hvordan du går journalistisk til værks og afslører greenwashing og hvordan du laver klimahistorier, der engagerer og skaber håb. 


Formålet med kurset er at give journalister og redaktører redskaber og indsigt i de svære klimaproblematikker og på den måde klæde dem på til at finde de gode klimahistorier og stille de mest relevante og kritiske spørgsmål, når politikere og virksomhedsledere kommer med grønne udmeldinger 

Hvor og hvornår:

Kurset varer to dage og du kan vælge at tage det enten i uge 41 eller uge 43:


13.-14. oktober 2022 - Kl. 9-17

Lokation: Kanalhuset

Overgaden Oven Vandet 62A

1415 København K


eller

27.-28 oktober 2022 - Kl. 9-17

Lokation: Kunstforeningen Gl. Strand 48, 1202 København


Det er gratis at deltage i kurserne, da kurset er økonomisk støttet af KR Foundation

Endeligt program offentliggøres snarest

Dem kan du møde på kurset



Mette Gert Boldt er gennemgående underviser på kurset.
Mette Gert boldt er ansat af SDU til at undersøge, hvordan medierne kan blive skarpere på klimajournalistik og formidle på en måde, der skaber handling samt udvikle efteruddannelseskurser i klima og klimajournalistik. Hun er uddannet journalist med +15 års erfaring fra en lang række redaktør og chefstillinger på dagblade og magasiner. Hun er desuden partner i forandringsbureauet Märk, hvor hun rådgiver og underviser i bæredygtighedskommunikation.

Sebastian Mernild
Sebastian Mernild er en af verdens førende forskere inden for klimaforandringer og global opvarmning og en af hovedforfatterne på IPCCs klimarapport 2018. Han er ph.d. og dr.scient, der siden 2020 har været prorektor ved Syddansk Universitet og nu står i spidsen for SDUs Climate Cluster - en forskningsklynge for klimaet.

Kåre Press-Kristensen

Med en solid uddannelse som miljøingeniør, Ph.D., HD(A) og joberfaring fra over 15 lande har Kåre Press-Kristensen - med base i Rådet for Grøn Omstilling - arbejdet de sidste 10 år for at nedbringe klimabelastningen og luftforureningen. Hans arbejde er i høj grad internationalt bl.a. i EU og FN. Han er et velkendt ansigt i medierne herhjemme og i udlandet bl.a. BBC, CNN og CCTV. I Danmark arbejder han særligt på at nedbringe klimabelastningen fra boligopvarmning og danske familiers hverdagsforbrug. I forbindelse med sidstnævnte var han faglig ansvarlig for de 5 store klimafamilieforsøg for Politiken, TV2 og kommunerne.

Søren Bjørn-Hansen

Uddannet journalist og er specialiseret i at forstå og formidle videnskab og teknologi. Han har skrevet og lavet radio om klimaforandringerne siden 2009. Søren er tidligere videnskabsredaktør i DR og journalistisk leder af DR Viden, der producerede digitale artikler og en række radioprogrammer om videnskab, teknologi, kroppen, natur og klimaforandringer. Han var vært på P1-programmet "Sidste mand slukker lyset"

Jesper Claus Larsen

Jesper har i 25 år beskæftiget sig med befolkningsundersøgelser, vælgeradfærd, politisk kommunikation og kampagne samt interessevaretagelse. Han var fra 2007 til 2016 analysechef for Socialdemokratiet på Christiansborg og vælgerstrategisk rådgiver for den Socialdemokratiske ledelse. I dag er han uafhængig rådgiver med speciale i befolknings- og vælgeranalyse og ejer af analysevirksomheden Electica (electica.dk). Han er en ofte anvendt vælgerekspert i medierne og du kan lytte til ham i den politiske podcast ”Pollster - en faktabaseret podcast om politik”. Gennem de senere år har han endvidere samarbejdet med KR Foundation og European Climate Foundation omkring kortlægning af danskernes klimaholdninger og adfærd

Gerd Maria May
Gerd Maria May er journalist og forfatter, der som direktør i virksomheden Room of Solutions arbejder med den konstruktive og involverende journalistik og debat. Hun underviser som ekstern lektor på Center for Journalistik på SDU, og er fra 1. september udpeget som fellow sammen sted med projektet; “Fra klima holdning til klimahandling”.

Du kan se mere om Gerd Maria May her: www.roomofsolutions.dk

Simon Elsborg Nygaard
Simon er ph.d. i bæredygtighedspsykologi og har i 15+ år arbejdet med særligt sociale og miljømæssige aspekter af bæredygtighed. Han har specialiseret sig i kommunikation, motivation, trivsel og adfærdsændringer i relation til miljømæssig bæredygtighed.

Kurset og forplejning er gratis. Men for at sikre, at folk ikke springer fra i sidste øjeblik, så er der et no show fee på 1.500 kroner.



Arrangør

Mediernes Forsknings- og Innovationscenter er et videnscenter, der skaber indsigt og læring for medier og journalistik. Vi leverer viden og inspiration af høj kvalitet til en mediebranche under konstant forandring.


MFI er en del af Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Lokation

Kanalhuset Kanalhuset, Overgaden Oven Vandet 62A, 1415 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .