Gratis morgenmøde for journalister: Bliv klædt på til at dække et klimavalg

eventet sluttede

Gratis morgenmøde for journalister: Bliv klædt på til at dække et klimavalg

Billetter fra Gratis

Sted

Dato

22 sep 2022 kl. 08:30 - 10:30

Beskrivelse

Gratis morgenmøde for journalister og redaktører: Det kommende folketingsvalg bliver et klimavalg. Få indsigt i hvilke klima-temaer, der kommer til at dominere i valgkampen, og hvordan du kan gå journalistisk til politikernes grønne valgløfter


Valgtrommerne buldrer derudaf og det samme gør valgløfterne. Og det er nu mere end nogensinde vigtigt, at journalister og redaktører er klædt på til at kunne udfordre klima-dagsordenen og stille de kritiske spørgsmål, når politikerne kommer med deres grønne løfter.


På dette morgenmøde laver vi en indflyvning på de væsentligste temaer i klimakrisen, hvor er de store problemstillinger? Hvad gør vi for at bremse klimaforandringerne? Og interesserer danskerne sig overhovedet for klima?


Kom med når Center for Journalistik på Syddansk Universitet inviterer til morgenmøde i samarbejde med Dansk Journalistforbund og bliv bedre til at dække en af de største kriser lige nu.

Hvornår: 22. september 2022 kl. 8.30 - 10.30

Hvor: Kunstforeningen Gl. Strand 48, 1202 København

Vi byder på morgenmad og har du ikke mulighed for at komme til os, streamer vi det online ud til dig.


Program:

8.30 - 9.00 - morgenmad og registrering

9.00 - Velkommen ved vært Mette Gert Boldt (SDU)

9.10 - Her er de store klimateamer? Christian Ibsen og Torsten Hasforth fra Concito

9.50 - Hvad betyder klima i valget og interesserer danskerne sig overhovedet for klima? Jesper Claus Larsen, Electica

10.30 - Tak for i dag


Dem kan du møde:

Jesper Claus Larsen
Jesper har i 25 år beskæftiget sig med befolkningsundersøgelser, vælgeradfærd, politisk kommunikation og kampagne samt interessevaretagelse. Han var fra 2007 til 2016 analysechef for Socialdemokratiet på Christiansborg og vælgerstrategisk rådgiver for den Socialdemokratiske ledelse.

I dag er han uafhængig rådgiver med speciale i befolknings- og vælgeranalyse og ejer af analysevirksomheden Electica (electica.dk). Han er en ofte anvendt vælgerekspert i medierne og du kan lytte til ham i den politiske podcast ”Pollster - en faktabaseret podcast om politik”. Gennem de senere år har han endvidere samarbejdet med KR Foundation og European Climate Foundation omkring kortlægning af danskernes klimaholdninger og adfærd.


Christian Ibsen

Direktør i Concito Christian Ibsen har arbejdet en årrække i henholdsvis Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet med fokus på særligt den nationale og internationale klimadagsorden. Frem mod 2009 havde Christian særligt fokus på den faglige forberedelse af COP15 i København. Christian har senest – fra 2010-2014 – været Plan- og Klimachef i Fredensborg Kommune, hvor han bl.a. har haft fokus på klimatilpasning og byudvikling samt implementeringen af en fælles klima- og energivision for hovedstaden.

Torsten Hasforth

Torsten er seniorøkonom og sidder i Consitos analyseenhed. Torstens særlige fokus er på den samfundsregulerede klimaindsats, de økonomiske styringsredskaber og omkostning for den grønne omstilling. Han har beskæftiget sig indgående med energisystemet, den overordnede målopfyldelse på klimaområdet og energisektorens indflydelse på samfundsøkonomien. Det er også Torstens fokus i Concitos analyseteam. Før det har Torsten været ansat i Klima- og Energiministeriet.Vært: Mette Gert Boldt rådgiver og projektleder i klimajournalistik på SDU

Mette Gert boldt er ansat af SDU til at undersøge, hvordan medierne kan blive skarpere på klimajournalistik og formidle på en måde, der skaber handling samt udvikle efteruddannelseskurser i klima og klimajournalistik. Hun er uddannet journalist og arbejder med bæredygtighedskommunikation som partner, rådgiver og underviser i forandringsbureauet Märk.
Morgenmødet er samarbejde mellem SDU og Dansk Journalistforbund. Og er fundet af KR Foundation.


PS: Vil du vide mere om klima og klimajournalistik, så afholder Syddansk Universitet gratis efteruddannelse i klimajournalistik i efteråret. Læs mere her: https://billetto.dk/e/gratis-k...

Arrangør

Mediernes Forsknings- og Innovationscenter er et videnscenter, der skaber indsigt og læring for medier og journalistik. Vi leverer viden og inspiration af høj kvalitet til en mediebranche under konstant forandring.


MFI er en del af Center for Journalistik på Syddansk Universitet.

Lokation

Kunstforeningen Gl. Strand Kunstforeningen Gl. Strand, Gl. Strand 48, 1202 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .