Gratis workshop for forældre og søskende
En spiseforstyrrelse rammer hele familien, og derfor har alle parter brug for vejledning og støtte - både forældre og søskende.
Alle har brug for at blive set, mødt og forstået - og det er formålet med denne workshop, hvor I vil møde andre forældre og søskende, som også oplever spiseforstyrrelse i familien.
På workshoppen skaber vi et trygt rum, hvor I kan mødes med andre i samme situation og få nye redskaber til at tackle hverdagen, passe på jer selv og kræve jeres plads i en familie med spiseforstyrrelse.
Vi kombinerer undervisning og små gruppeøvelser med leg og drøftelse over forskellige temaer. Temaerne tilpassesdeltagerne, og der vil være plads til smil, hygge og personlige fortællinger.
Sammen skal vi se filmen "Min Lillesøster", som er en fortælling om pigen Stella, der har en storesøster med spiseforstyrrelse.
I løbet af dagen vil vi dele os op, så søskende og forældre går hvert til sit for at arbejde sammen i en forældregruppe og en søskendegruppe.
Der er er ikke noget krav om, at man som søster/bror skal komme med en forældre eller omvendt, men vi ved, at det for nogle kan være en tryghed at følges med andre familiemedlemmer.
På workshoppen vil i få et personligt oplæg fra en ung, som selv har oplevet at have en søster med spiseforstyrrelse, og I vil møde en tidligere ramt, som har været syg med anoreksi. Sammen vil de give et vigtigt indefra-perspektiv på spiseforstyrrelse, og der er plads til at stille alle de spørgsmål, som I har brug for.
Vi skal blandt andet tale om:
• Min rolle i familien. En særlig rolle for mig, når min søster/bror eller søn/datter har en spiseforstyrrelse.
• At være den raske og stærke – men er jeg det?
• Grænser. Er det okay at sige fra og sige sin mening – også selvom hun/han bliver ked af det?
• Værdier og ressourcer i familien.
• Kommunikation i familien? Hvordan får jeg det sagt?
• Fokus fra problemer til muligheder og løsninger.
• Frustrationer og savn.
Underviserne
Bag undervisningen står forældrevejleder Dorte Nielsen og erfaringskonsulent Mathilde Sørensen.
Forplejning
Der vil være gratis frokost, kaffe og vand.
Dette tilbud er gjort muligt med støtte fra Ejvind Eckbos Dansk-Norske Legat.
SULT-akademiet er en nyetableret forening, som er stiftet med det formål at forbedre hjælpen til de mennesker, som er i berøring med spiseforstyrrelser.
Vi er en del af et nordisk samarbejde, og foreningen er sammensat af danske og norske fagfolk. Sammen med Villa Sult – Institutt for spiseforstyrrelser i Oslo udvikler vi specialuddannelser og initiativer, der skal give fagpersoner og pårørende viden og værktøjer til anvendelse i arbejdet med spiseforstyrrelser.
Vi tilbyder høj kompetence og lave tærskler for, hvornår pårørende, kommuner og fagpersoner kan få sparring og uddannelse.
Et særligt fokus på de pårørende
I SULT-akademiet ved vi, at det er en vanskelig opgave at være pårørende til et menneske med en spiseforstyrrelse. Følelser som magtesløshed, vrede og sorg kan omslutte en, og mange forældre fortæller, at de oplever at skulle være behandlere for deres eget barn.
Hjælpen til de pårørende er et vigtigt fokusområde for os, fordi vi ved, at når de pårørende får den rette støtte og vejledning, så bliver barnet eller den unge med spiseforstyrrelse også hurtigere rask.
Derfor tilbyder vi løbende nye pårørendegrupper for både forældre, børn og søskende.
Gratis workshop for forældre og søskende
Andre events fra arrangøren
Andre events fra samme kategori
Anbefalede events
Vil du se flere events?
Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke