Gratis workshop for forældre og søskende

22 mar 2020 kl. 10:00 - 14:00

Folkestedet, Carl Blochs Gade 28, 8000 Aarhus

En spiseforstyrrelse rammer hele familien, og derfor har alle parter brug for vejledning og støtte - både forældre og søskende. 

Alle har brug for at blive set, mødt og forstået - og det er formålet med denne workshop, hvor I vil møde andre forældre og søskende, som også oplever spiseforstyrrelse i familien.

På workshoppen skaber vi et trygt rum, hvor I kan mødes med andre i samme situation og få nye redskaber til at tackle hverdagen, passe på jer selv og kræve jeres plads i en familie med spiseforstyrrelse.

Vi kombinerer undervisning og små gruppeøvelser med leg og drøftelse over forskellige temaer. Temaerne tilpassesdeltagerne, og der vil være plads til smil, hygge og personlige fortællinger.

Sammen skal vi se filmen "Min Lillesøster", som er en fortælling om pigen Stella, der har en storesøster med spiseforstyrrelse. 
I løbet af dagen vil vi dele os op, så søskende og forældre går hvert til sit for at arbejde sammen i en forældregruppe og en søskendegruppe.
Der er er ikke noget krav om, at man som søster/bror skal komme med en forældre eller omvendt, men vi ved, at det for nogle kan være en tryghed at følges med andre familiemedlemmer.  

På workshoppen vil i få et personligt oplæg fra en ung, som selv har oplevet at have en søster med spiseforstyrrelse, og I vil møde en tidligere ramt, som har været syg med anoreksi. Sammen vil de give et vigtigt indefra-perspektiv på spiseforstyrrelse, og der er plads til at stille alle de spørgsmål, som I har brug for. 

Vi skal blandt andet tale om:
• Min rolle i familien. En særlig rolle for mig, når min søster/bror eller søn/datter har en spiseforstyrrelse.

• At være den raske og stærke – men er jeg det?

• Grænser. Er det okay at sige fra og sige sin mening – også selvom hun/han bliver ked af det?

• Værdier og ressourcer i familien.

• Kommunikation i familien? Hvordan får jeg det sagt?

• Fokus fra problemer til muligheder og løsninger.

• Frustrationer og savn. 

Underviserne

Bag undervisningen står forældrevejleder Dorte Nielsen og erfaringskonsulent Mathilde Sørensen.

Forplejning

Der vil være gratis frokost, kaffe og vand. 

Dette tilbud er gjort muligt med støtte fra Ejvind Eckbos Dansk-Norske Legat.