eventet sluttede

Gratis workshop for pårørende

Gratis

Sted

Dato

08 mar 2020 kl. 09:00 - 15:00

Beskrivelse

pårørende til spiseforstyrrelser

Rollen som pårørende er belastende. Når en person rammes af en sygdom, så rammes hele familien.

Med dette gruppeforløb ønsker vi at klæde jer som pårørende bedre på til at tackle hverdagen med den, som er ramt af en spiseforstyrrelse – og samtidig giver vi jer redskaberne til at passe på jer selv og hinanden som familie.

At møde andre pårørende, som står i samme situation som en selv, kan føles som et befriende pusterum, hvor man bliver set, hørt og forstået. Derfor kombinerer vi undervisning og gruppearbejde med drøftelser af egne erfaringer og konkrete diskussionsøvelser med forskellige temaer.

Vi berører temaerne:

- Hvordan forstår og møder man spiseforstyrrelser?

- Hvad kan påvirke, udløse og vedligeholde en spiseforstyrrelse?

- Når spiseforstyrrelsen flytter ind, hvordan rammes jeg/vi så?

- Forældre som rollemodeller, og forældrenes kontrol på områder i
forhold til den, som er ramt af spiseforstyrrelse.

- Hvordan støtter man den, som er ramt af spiseforstyrrelse og ikke selve spiseforstyrrelsen?

- Værdier og ressourcer i familien.

- Motivation og følelser. Hvad har forældrene brug for i de forskellige faser?

- Kommunikation i familien. Hvordan indgår man aftaler?

- Fokus fra problemer og hen på muligheder og løsninger.

- Om hverdagshåb og grundhåb. At kunne give tro på, at der findes en vej ud af spiseforstyrrelsen.

- Ansvar uden skyld og skam.

- Maden og dens betydning.

- Frustrationer, manglende hjælp, klage og ankemuligheder.


UNDERVISNINGSDAGE

8. marts kl. 09.00-15.00

21.marts kl. 09.00 - 15.00

Man skal helst kunne deltage begge gange.


UNDERVISERE
Forældrevejleder og daglig leder i SULT-akademiet Dorte Nielsen erfaringskonsulent Mathilde Sørensen.

Alle deltagere bliver tilknyttet en lukket facebookgruppe sammen med underviserne. Her tilbydes løbende sparring og vejledning til deltagerne i et helt år. Der kan kun være deltagere i facebookgruppen, som også har deltaget i workshoppen.

Tak til Ejvind Eckbos Dansk-Norske Legat, som har gjort det muligt for os lave et gratis tilbud for pårørende.

Arrangør

SULT-akademiet er en nyetableret forening, som er stiftet med det formål at forbedre hjælpen til de mennesker, som er i berøring med spiseforstyrrelser.

Vi er en del af et nordisk samarbejde, og foreningen er sammensat af danske og norske fagfolk. Sammen med Villa Sult – Institutt for spiseforstyrrelser i Oslo udvikler vi specialuddannelser og initiativer, der skal give fagpersoner og pårørende viden og værktøjer til anvendelse i arbejdet med spiseforstyrrelser.

Vi tilbyder høj kompetence og lave tærskler for, hvornår pårørende, kommuner og fagpersoner kan få sparring og uddannelse.

Et særligt fokus på de pårørende

I SULT-akademiet ved vi, at det er en vanskelig opgave at være pårørende til et menneske med en spiseforstyrrelse. Følelser som magtesløshed, vrede og sorg kan omslutte en, og mange forældre fortæller, at de oplever at skulle være behandlere for deres eget barn.

Hjælpen til de pårørende er et vigtigt fokusområde for os, fordi vi ved, at når de pårørende får den rette støtte og vejledning, så bliver barnet eller den unge med spiseforstyrrelse også hurtigere rask.

Derfor tilbyder vi løbende nye pårørendegrupper for både forældre, børn og søskende.

Lokation

Borgernes Hus Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15, Lokale 3.3, 5000 Odense

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .