Grønland, Kongeriget Danmark og stormagternes spil i Arktis. Foredrag med Associate Professor Camilla T.N. Sørensen, Forsvarsakademiet.

Islands Brygge 18, 2300 København
24 mar 2020 kl. 19:00 - 21:00
Super arrangør
Billetter Gratis
Billetter Gratis

Stormagterne Kina, USA og Rusland er for alvor begyndt at interessere sig for Grønland og Arktis.Vi har derfor inviteret forsker Camilla T.N. Sørensen ved Forsvarsakademiet til på bedste vis at redegøre for de åbenlyse spørgsmål, der umiddelbart trænger sig på: 

Hvordan vil stormagternes spil i Arktis videreudvikle sig de kommende år? Hvad er implikationerne for Grønland og Kongeriget Danmark? Og hvordan varetages grønlandske og danske udenrigs- og sikkerhedspolitiske interesser bedst muligt fremadrettede?

Situationen i de seneste år har været, at Arktis er rykket op på Beijings udenrigs- og sikkerhedspolitiske dagsorden med en stigende kinesisk økonomisk og diplomatisk aktivitet i regionen til følge. Det bringer for alvor stormagten Kina helt frem til Kongeriget Danmarks grænser. USA's fokus på Arktis er også voksende, men Washington ser primært på regionen gennem en „stormagtskonkurrence-prisme”, hvor Kina er hovedkonkurrenten, men hvor Ruslands militær opbygning også er en vigtig drivkraft. Det har sat yderligere skub på styrkelsen af den amerikanske diplomatiske og militære tilstedeværelse i regionen – fx i Grønland, hvor USA åbner en diplomatisk repræsentation i Nuuk og opgraderer Thulebasen. Et intensiveret stormagtsspil i Arktis vil uundgåeligt påvirke manøvrerummet for Grønland og for Kongeriget Danmark.

Camilla  T.N. Sørensen er forsker og formidler inden for analysen af Kina som Stormagtsaktør, dansk udenrigs-, sikkerheds og forsvarspolitik incl. Det Arktiske område og i forhold til Grønland.

Idé til arrangement: Læseklubben "Politiske Biografier" 

Medarrangør: Islands Brygge Bibliotek og Kulturhuset Islands Brygge

Bemærk: Foredraget holdes i Lysthuset i Kulturhuset.Event aflyst

Grønland, Kongeriget Danmark og stormagternes spil i Arktis. Foredrag med Associate Professor Camilla T.N. Sørensen, Forsvarsakademiet.

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke