GRØNLANDSK PERLESYNING - workshop ved Aviaaja Kleist Burkal

10 feb 2019 kl. 13:00 - 16:00

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København


Perlebroderede smykker efter grønlandsk inspiration

Workshop ved smykkedesigner Aviaaja Kleist Burkal


De fleste kender nok til de smukke farverige grønlandske nationaldragter, hvor især den vestgrønlandske kvindedragt imponerer med sammensætningen af forskellige håndarbejdsteknikker og deriblandt perlesyninger. Der bruges over 30.000 perler til den store perlekrave, der vejer omkring 1, 5 kg, og det kræver både tålmodighed og øvelse at lave sådan en. Glasperlerne, der oprindeligt blev bragt til Grønland med hvalfangerne og senere missionærerne, bruges nu om dag også til meget andet, fx små tasker, duge og smykker.

Oplæg og workshop
Denne eftermiddag har du mulighed for at høre mere om perlernes historie i Grønland og se hvordan man laver en lille takket perlehalskæde.

Ønsker du hjælp til at komme i gang skal du medbringe:
- Glasperler/Rocaille-perler fx fra Gütermann eller Stenboden i str. 9/0 (de små glasperler fra Panduro kan også bruges).
- Tynd og stærk tråd og en tynd nål til at trække perlerne på med.

Vi glæder os til at se dig.Grønlandsk perlesyning og perlestrik - to workshops
Vi afholder to forskellige workshops, begge ved smykkedesigner Aviaaja Kleist Burkal
. Den første (10. feb.) handler om perlernes historie, og hvordan man laver en lille takket perlehalskæde, og den anden (17.feb) om håndværkets historie og hvordan man laver håndledsvarmere med perlemønstre.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Billet

DKK 100,00 + DKK 12,49 gebyr


Billet - Nordatlantens Venner

DKK 80,00 + DKK 10,99 gebyr