Grundlæggende søvnmedicin for psykologer

29 maj 2020 kl. 18:00 - 20:00

MarselisborgCentret, P. P. Ørums Gade 11, 8000 Aarhus

Grundlæggende søvnmedicin for psykologer

Mennesket sover godt en tredjedel af sit liv. Men som sundhedsfaglige har vi ofte fokus på vores klienters vågne adfærd og de symptomer, gener som de ønsker støtte til at håndtere. Akut søvnforstyrrelser fører ofte til væsentlig forringelse af en persons trivsel og kan have mange overlappende symptomer som ligner stress, krise, angst og depressionssymptomer.

Kronisk søvnforstyrrelse medfører både kognitive, emotionelle og adfærdsmæssige forstyrrelse. Kendskab til at udrede eventuelle akutte og kroniske søvnforstyrrelser er væsentlig for en præcis problemformulering, diagnose og behandlingsstrategi.

Deltag i denne 7 timers workshop for psykologer og få kendskab til den normale søvn, kliniske søvnforstyrrelser samt at foretage et struktureret søvninterview, behandlingsmuligheder og visitation til videre udredning og behandling ved mistanke om fysiologisk lidelse som årsag til søvnforstyrrelse, eller bruge kognitiv adfærdsterapi CBT-i til at støtte en person med søvnløshed (Insomni).

Du lærer: 

 • Fysiologien bag den normale søvn, søvn-geno-typer, døgnrytmer samt kendskab til typiske søvnforstyrrelser.
 • Metoder til at kortlægge søvnvaner og vurdere disse i forhold til den aktuelle trivsel
 • Nyeste guidelines for udredning, diagnose og behandling af Insomni
 • Introduktion til CBTi "kognitiv behandling af Insomni"
 • Principper for henvisning til offentlig regi ved mistanke om anden søvnforstyrrelse end insomni.

Form:

Kurset er tilrettelagt som et intimt kursus for maksimalt 10 personer. Det vil være en blanding af teori og praksis, med vægt på at der bliver rig lejlighed til at træne principperne i gruppeøvelser. Du får støtte materialer med hjem til at begynde arbejdet med at føre søvndagbog, vurdere søvn-type, udrede søvnhygiejne samt anvende CBT-I.

Pris for deltagelse:
1850 DKR inkl. forplejning og materialer. (inkl. moms)

Din underviser:

  Robert Benjamin er autoriseret psykolog og har i flere år haft fokus på betydningen af søvnforstyrrelser i sin praksis særligt i forhold til akut og kronisk insomni og søvnapnø hos forskellige patientgrupper. Robert har været formand for Dansk Selskab for Søvnmedicin og været med til at arrangere konferencer ligesom han selv jævnligt deltager i søvnkonferencer for at holde sig opdateret på forskning og praksis, ligesom han har gennemført Edinbourg Sleep Medicin Course. 

  Udtalelse fra tidligere deltagere: 

  Psykolog og ejer af klinikfælleskab: ” Det var skønt at lade sig inspirere og berige om så vigtigt et emne som søvn. Med Robert B Andersen roret, blev vi ført godt igennem søvnens funktion, vigtigheden af en sund søvnhygiejne og konsekvenserne for vores helbred, hvis søvnen ikke fungerer. Tak Robert for et godt kursus🙏🏻”

  Erhvervspsykolog: ”En dejlig måde at slutte ugen af på ved selv at blive inspireret og beriget. Har fået fyldt masser af faglig viden på i forhold til at afdække og håndtere søvnproblemer. Tak til Robert Benjamin Andersen for et spændende kursus omkring søvn og søvnmedicin. God weekend til Jer alle derude og sov godt! 👍”