spring til hovedindhold
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Guidet rundvisning i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel

Afholdt event

Guidet rundvisning i det tidligere Vridsløselille Statsfængsel

Fra Gratis

Sted

Dato

17 maj 2022 kl. 16:00 - 08 jun 2022 kl. 17:45

Beskrivelse

Kom med indenfor murene og få et indblik i stedets lange historie og hør mere om planerne for transformationen af Vridsløselille Statsfængsel til Albertslunds nye, grønne bydel Vridsløse.

Den guidede rundvisning varer 45 minutter. Efter rundvisningen kan man på egen hånd gå på opdagelse i udstillingen Fremtidens Vridsløse, som er opstillet på pladsen foran den grønne port, og tage på en digital bydelsvandring rundt på grunden. Der er en rute med otte steder, hvor du via QR-koder kan se og høre mere om særlige temaer.

Mødested: Vi mødes foran den berømte grønne port.

Deltagelse er gratis og alle er velkomne. Der er et begrænset antal billetter til hver rundvisning og det er derfor vigtigt, at man på forhånd bestiller en billet. Af samme årsag opfordrer vi til, at man annullerer sin bestilling, hvis man forhindres i at deltage. Man kan max bestille 4 billetter per person.

Rundvisningerne forløber fra d. 17. maj til d. 8. juni 2022 på følgende tidspunkter:

Tirsdag den 17. maj: kl. 16.00-16.45 og kl. 17.00-17.45 

Onsdag den 25. maj: kl. 16.00-16.45 og kl.17.00-17.45 

Tirsdag den 31. maj: kl. 16.00-16.45 og kl. 17.00-17.45 

Onsdag den 8. juni: kl. 16.00-16.45 og kl. 17.00-17.45

OBS: Det er ikke muligt at skrive sig på ventelisten. Vi forventer dog flere rundvisninger efter sommerferien. Læs hvordan du kan holde dig orienteret nederst på siden. 

I over 160 år har Vridsløselille Statsfængsel ligget som et særligt indelukke midt i Albertslund, hvor kun fængslets indsatte og medarbejdere havde deres daglige gang. Nu er tidspunktet kommet til at åbne for en ny slags liv og binde byen sammen.

Det tidligere Vridsløselille Statsfængsel skal omdannes til en helt ny og åben bydel under navnet Vridsløse. Et grundareal på 160.000 kvadratmeter frigøres og omdannes til blandede boliger og boligformer, kultur, erhverv, iværksætteri, foreningsliv, rekreative områder og meget mere. Vridsløse udvikles med stor respekt for fængslet historie og rolle til en moderne og attraktiv bydel, der foruden nye boliger skal være præget af fællesskaber og foreningsliv. Entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard og Statens Ejendomsselskab står bag projektet, og udvikles i tæt samarbejde med Albertslund Kommune. 

Læs mere om Albertslunds nye bydel og tilmeld dig projektets nyhedsbrev her www.vridsloese.dk

Du kan også følge med på instagram på @porten_vridsloese

Arrangør


Det 160 år gamle Vridsløselille Statsfængsel i Albertslund bliver i de kommende år centrum for udviklingen af en helt ny, mangfoldig og samlende bydel med en gennemgribende grøn profil.

Den nye bydel har fået navnet Vridsløse.

Henover de kommende år vil området transformeres til en moderne og attraktiv bydel, der foruden boliger vil være præget af bynatur, byliv og fællesskaber.

Den ikoniske grønne port - bedst kendt fra Olsen Banden-filmene - bliver indgangsportalen til en helt ny epoke i Vridsløses historie og her vil besøgende opdage en åben og indbydende port, der erstatter fangenskab med fællesskab.

Om Porten:

Forgården i Vridsløse vil tjene som et fælles og socialt samlingspunkt for alt fra Albertslund-borgere, gæster, Olsen Banden fans, interessenter, samarbejdspartnere, erhvervsdrivende, publikum og turister eller nysgerrige forbipasserende.

Her i forgården vil fællesskab, nye oplevelser, sociale og kulturelle aktiviteter, leg og bevægelse leve under det fælles mødested: Porten.


I
Porten vil man møde foreningsliv, iværksætteri og kreativitet. Her er der plads til eksempelvis café, galleri, værksted, museum, folkehus, aktivitetshal, bryggeri, markedsdage, koncerter, pop up-restauranter og meget mere.

Hold dig opdateret om nye aktiviteter i Porten allerede nu på: www.porten.dk

Eller find os på Facebook og Instagram: Porten Vridsløse


Vi ses i Porten

Lokation

Vridsløselille Statsfængsel Vridsløselille Statsfængsel, Fængselsvej 31, 2620 Albertslund

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .