Guidet tur i Smykkernes by

27 sep 2019 kl. 11:00 - 13:00

Lille Kirkestræde 5, 1072 København

Kom med på guidet tur i Smykkernes by, der arrangeres af Kjøbenhavns Guldsmedelaug, med formidler og laugsmedlem Christina Bizzarro

Turen starter ved Emquies-Holstein, der udstiller sammen med gæst Karin Pinnerup. 
Andy Warhol´s værk af H.M. Dronning Margrethe fra serien ”De regerende dronninger”, danner udgangspunktet for inspirationen til iscenesættelsen af Emquies-Holsteins smykker, i samarbejde med Karin Pinnerup fra Scenografisk Tekstilværksted. Her skal vi se, hvordan de sammen leger med forskellige visuelle greb fra popkunsten til surrealismen.

Herefter går turen videre til gruppeudstillingen med Anja Eriksen, Max Danger, Josephine Smith og Charlotte Cort Koppel i Naboløs. Gruppen viser hver deres bud på udsmykning til en kvinde, der er en dronning værdig. 
Her vises både salgsbare smykker og showpieces. 

I Kompagnistræde byder Kasia Gasparski velkommen til en gruppeudstilling: Pinnacles - An All Time High, hvor hun har inviteret smykkeformgiver Pernille Mouritzen, Helen Clara Hemsley og Torkild Thøgersen til at udstille sammen med hende.

Turen ender ved Janne K. Hansen i smykkegalleriet Goldfingers i Klosterstræde. Udstillingens omdrejningspunkt er bogen “Mod er mærker”. Vi skal høre om samarbejdsprojektet mellem smykkeformgiver Janne K. Hansen, kunstner og kurator Lene Harbo og bogbinder Malene Lerager. 
I udstillingen indgår smykker, film, fotos og bog.

Turen varer ca. 2 timer og foregår til fods i rask tempo. 

Smykkernes by er arrangeret af Kjøbenhavns Guldsmedelaug.

Foto: Ring af Max Danger