Guidet tur i Smykkernes by

28 sep 2019 kl. 14:00 - 16:00

Kronprinsessegade 34, 1306 København

Kom med på guidet tur i Smykkernes by, der arrangeres af Kjøbenhavns Guldsmedelaug, med formidler og laugsmedlem Christina Bizzarro. 

Turen starter hos Bodil Binner, Malene Helweg-Larsen og Allan Scharff.
Her skal vi høre, hvordan gruppen har valgt at forholde sig til det overordnede emne En dronning værdig, ved hver især at vælge en dronning og lade sig inspirere til et eller flere smykker og objekter. Der udstilles fotos og posters, hvor smykkerne bæres af de valgte dronninger. 

I Store Kongensgade ligger Kgl. Hof-juveler og Hof-guldsmed Anne Dragsted. Butikken blev grundlagt i 1854 og er en historisk lomme, der stadig formår at skabe nutidige kvalitetssmykker med udgangspunkt i det gode håndværk.
Under Smykkernes by viser Anne smykker med afsæt i H.C. Andersens eventyr som tema.

Herefter går turen til Bredgade, hvor de fem guldsmede Lars Glad, Mikala Djørup, Carmen Ekvald, Marianne Daniel Olsen og Karsten Lank, fortolker temaet En dronning værdig.

Til slut besøger vi Galleri MONTAN i Bredgade, der viser udstillingen Korpus sølv er også en Dronning værdig! med værker i sølv af to af Danmarks mest anerkendte, produktive og individualistiske sølvsmede, Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen. Udstillingen viser de seneste ti års kunstneriske udvikling af de to sølvsmede med objekter, der befinder sig i grænsefeltet mellem korpussølv med funktion og skulpturelle kunstværker.

Turen varer ca. 2 timer og foregår til fods i rask tempo.

Smykkernes by er arrangeret af Kjøbenhavns Guldsmedelaug

Foto: korpus af Yuki Ferdinandsen og Carsten From Andersen, Galleri MONTAN

Foto af Anders Bøggild