spring til hovedindhold

Guidet tur – Sagnkongernes Lejre

Guidet tur – Sagnkongernes Lejre

Fra Gratis

Sted

Flere tidsrum

30 marts 2024 - 25 maj 2024

Beskrivelse

Kom med på en guidet tur i Lejre Museums udstilling, ”Sagnkongernes Lejre”, hvor vi sammen dykker ned i Lejres enestående historie. Det danske kongerige startede med kongesædet i Jelling – eller gjorde det?

Fra den tidlige middelalder har sagn og krøniker fortalt om kongeslægten ”Skjoldungerne” der eftersigende etablerede Danmarks første kongesæde i Lejre. Gennem de seneste tre årtier har arkæologisk udgravning efter udgravning vist, at Lejre rent faktisk var et magtcentrum og kongesæde i vikingetid og i yngre jernalder – ikke bare for en enkelt konge eller i en kort periode, men i mere end 500 år!

Hør vores dygtige formidler fortælle om sagn, pragtfund og kongehaller i en grundig tur gennem udstillingen. Kom helt tæt på vilde genstande som sølvfiguren ”Odin fra Lejre” og det sjældne ”Hjelmøje” fra Gevninge.

Med en guidet tur får du et nyt og forunderligt indblik i, hvordan sagn og arkæologi eksisterer side om side og fortæller historien om Lejre som Kongerigets Vugge.

Efter rundvisningen kan I udforske det sagnomspundne landskab omkring Lejre Museum, hvor gravhøje, kongehaller og den fascinerende skibssætning alle ligger inden for kort gåafstand. I kan også tage en ekstra runde i udstillingen eller nyde en kop kaffe fra museumsbutikken.

Bemærk: ved for få tilmeldte forbeholder vi os retten til at aflyse rundvisningen.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser
Genbesøg begivenheder