Guldalderen på vrangen

31 okt 2019 kl. 19:00 - 21:30

Nytorv foran Domhuset, Nytorv, 1450 København

Vi inviterer dig på en sjov og spændende byvandring. Vores historikerteam Emma Rønberg og Jens-Ulrich Nielsen fortæller københavnerhistorier, og portrætterer helt almindelige mennesker og deres livsbetingelser i København i første halvdel af 1800 årene.

1800 tallet var en meget dramatisk periode i Danmarkshistorien, her får du knapt 20 års Danmarkshistorie i komprimeret form, som bagtæppe for vores byvandring :

I 1795 hærgede en brand store dele af København. Som en udløber af krigen mellem England og Frankrig, ønskede englænderne i 1801 at 'låne' den danske flåde, så den ikke faldt i forkerte hænder (læs: franske hænder). Anmodningen blev afvist, og endte med ’Slaget på Reden’. Blot 6 år senere var englænderne tilbage i Danmark, hvor de gjorde landgang på Øresundskysten, igen med et krav om udlevering af den danske flåde. Historien gentog sig , men denne gang havde englænderne medbragt brandraketter og morterer og en veludrustet landhær. Situationen udviklede sig til historiens første’terrorbombardement’. Danmark kapitulerede og udlevere den ellers så stolte danske flåde. Som om det ikke var galt nok, gik Danmark bankerot i 1813, og blot året efter blev Danmark i forbindelse afslutningen af Napoleonskrigene tvunget til af afgive Norge til Sverige. Senere kom der opstand i Slesvig, men det er en anden historie.

Vi slutter byvandringen med en forfriskning (øl eller vin) i et af byens ’klassiske’ vandhuller (incl. i billetpris)

Mødested: Nytorv, foran Domhuset