Gunde On Garner

18 sep 2020 kl. 20:00 - 23:00

GUNDE ON GARNER

I 2018 var det 40 år siden Erroll Garner døde, og vi fejrer ham ved at byde velkommen til

et event med musik som den store amerikanske pianist (måske) ville have spillet den! Med pianisten Henrik Gunde i centrum, har GUNDE ON GARNER siden 1995 taget mesteren Erroll Garner’s swingende og udadvendte stil til sig, og optrådt med et  repertoire, hvor der spilles i Garners ånd, men med udgangspunkt i egne arrangementer af melodier som Garner godt kunne have fundet på at tage sig kærligt af, hvis han havde kendt til  dem.

Erroll Garner satte selv sit mærke og sit helt karakterisrtiske swing på alt, hvad han rørte ved. Ligesom Errroll Garner gjorde, tager GUNDE ON GARNER udgangspunkt i dengode melodi, uden hensyn til, om den kommer fra jazzen, rocken eller poppens verden.

Just The Way You Are og New York State Of Mind (Billy Joel), Sorry Seems To Be The Hardest Word (Elton John) og Don’t Know Why (Norah Jones) er alle internationale hits fra poppens verden, som GUNDE ON GARNER leverer iørefaldende fortolkninger af. Ligesom ABBA’s Money, Money, Money, Stings Fragile, David Bowie’s Heroes og Prince’s Purple Rain kommer under kærlig musikalsk behandling.

I overraskende arrangementer endevendes musikken og revitaliseres på udpræget ”Garnersk” maner, mens publikum får en oplevelse med anekdoter fra Errol Garners musikalske liv.

GUNDE ON GARNER:

Henrik Gunde (p) er en af Danmarks mest travle jazzmusikere, passer ind i alle formater ogbehersker de fleste stilarter. Og så er han begavet med et sjældent formidabelt swing, der bakkes op på allerbedste vis af de to erfarne medspillere.Nicolas Kock (b) tog sammen med Henrik gunde initiativ til trioen i 1995, og er en særdeles erfarenmusiker, der har specialiseret sig i at lave koncertrækker, der hylder jazzens største mestre i en blanding af koncert, film og foredrag.

Karsten Bagge (dr) har siden 2010 været fast med i trioen, og er kendt som sideman med enrække førende navne i dansk jazz. Har desuden som kapelmester og komponist udgivet flere albums i eget navn.

GUNDE ON GARNER har lavet nogle af de senere års bedste feel-good-jazz albums:

• “…Songs that could have been played by Erroll Garner – if he had only known them....”

• “GOG Plays Bent Fabric”

• “Live at Jazzcup”

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke