Gyldendal LIVE / Enkle veje til et sundere liv

24 apr 2019 kl. 16:30 - 18:30

Gyldendal, Pilestræde 51, 1112 København

Sundhed er meget mere end slankekure og løbeture. Når vi denne eftermiddag åbner dørene til Gyldendal LIVE kan du møde Peter Qvortrup Geisling (NATUREN PÅ RECEPT) i samtale med Birgitte Rahbek Kornum (FORSTÅ DIN SØVN) og Lasse Thomas Edlev (NATURTERAPI) og blive klogere på, hvordan og hvorfor en god nats søvn og naturen er vigtige kilder til et sundt liv.

Arrangementet foregår d. 24. april 2019 i historiske lokaler på forlaget Gyldendal (indgang fra Pilestræde 51).

Efter samtalen på scenen er det muligt at stille spørgsmål til forfatterne, købe bøgerne med rabat (mobilepay) og få dem signeret. Glæd dig til et par inspirerende og eftertænksomme timer.

Tv-læge gennem 20 år, Peter Qvortrup Geisling, moderer en samtale mellem Birgitte Rahbek Kornum og Lasse Thomas Edlev. Med udgangspunkt i deres seneste udgivelser taler de bl.a. om, hvorfor man ikke bare kan vente med at sove til, man bliver gammel, og hvordan naturen er en vigtig kilde til både den mentale og den fysiske sundhed.

Arrangementet koster 100 kr. (+ gebyr), og billetprisen er inklusiv et glas vin/øl/sodavand + en boggave.

Dørene åbner kl. 16:15. 

Peter Qvortrup Geisling

Tv-læge gennem cirka 20 år, Peter Qvortrup Geisling (f. 1962), er vokset op i den nordjyske natur, men bor i dag i byen. Personligt bruger den travle journalist, tv-vært og far naturen som en ekstrem vigtig rasteplads, når hjernen trænger til ikke at være på. I NATUREN PÅ RECEPT fortæller han, hvordan du holder sindet sundt med naturen som veldokumenteret medicin mod stress og tristhed. NATUREN PÅ RECEPT er en stærk, personlig og inspirerende fortælling om Peter Qvortrup Geislings barndom i den nordjyske natur og hans ønske om at plante naturglæde og ro i sin lille datters sind.


Birgitte Rahbek Kornum

Birgitte Rahbek Kornum er ph.d. og søvnforsker og har siden 2002 beskæftiget sig med hjerneforskning og søvnbiologi. Hun har arbejdet som forsker både i Danmark på Rigshospitalet og Københavns Universitet og i USA på Stanford Universitet og arbejder til daglig som lektor på Københavns Universitet, hvor hun forsker i søvn og søvnsygdomme. FORSTÅ DIN SØVN er den første forskningsbaserede bog om søvn på dansk – og her deler Birgitte Rahbek Kornum ud af den nyeste forskning om, hvad søvn er, og hvorfor det er vigtigt at sove hver nat. I et moderne samfund med fart på, kan det virke som spild af tid at sove. Man udretter jo ikke rigtigt noget, og det er tit mere fristende at besvare mails, tjekke Facebook eller eller se TV eller Netflix end at gå i seng i ordentlig tid. Men et menneske har faktisk brug for mindst syv timers søvn hver nat for at blive ved med at have en velfungerende krop og hjerne. Længere tids søvnunderskud påvirker helbredet og øger risikoen for bl.a. kræft og hjertekarsygdomme. Især hjerne tager skade for lidt søvn – hukommelsen forringes, humøret daler og der ophobes skadelige affaldsstoffer, der kan forstærke udviklingen af Alzheimers sygdom. 


Lasse Thomas Edlev

Lasse Thomas Edlev har arbejdet som naturvejleder i 35 år, som naturterapeut i 20 år og som underviser på Danmarks første naturterapeutuddannelse i tre år. I dag holder han foredrag og workshops for grupper, institutioner og offentligt publikum om naturpædagogik, naturoplevelser og naturterapi. I NATURTERAPI fortæller han bl.a. om, hvordan naturen hjælper os ved udbrændthed, stress og depression, og hvordan naturen sikrer os daglig glæde, heling og vitalitet og inspirerer og støtter os til selvudvikling og fornyelse af livet. Lasse Thomas Edlev er også forfatter til bogen ”Natur og miljø i pædagogisk arbejde”, der har solgt 20.000 eksemplarer.

Billet

Salg lukket