HÅBETS Ø – Nordatlantiske Filmdage 2020

25 sep 2020 kl. 16:45 - 18:35

Usædvanligt fin dokumentarfilm om mennesker i den grønlandske by Maniitsoq, der ovenpå lang tids stilstand må tage fremtiden i egen hånd. Efter visningen drøftes filmen af Sidse Torstholm Larsen, Sturla Pilskog, Emile Hertling Péronard og Jens Heinrich.


I 2006 spreder nyheden om et gigantisk amerikansk erhvervsprojekt glæde og optimisme i byen Maniitsoq. Men som årene går, står det gradvist mere og mere klart, at det nok aldrig bliver til noget, og at der skal andre og mere bæredygtige fremtidsplaner på bordet. 

I Sidse Torstholm Larsen og Sturla Pilskogs fine dokumentarfilm udforskes livet i byen gennem hudløst ærlige portrætter af helt almindelige mennesker, hvis ønske om forandring gradvis fører til en selverkendelse af, at forandringen starter hos dem selv.

Instruktørbesøg og debat
Efter visningen drøftes filmen af et panel med dens instruktører, Sidse Torstholm Larsen og Sturla Pilskog, co-producer Emile Hertling Péronard og historiker Jens Heinrich. Moderator er filmdagenes Birgir Thor Møller.


Arrangementet

Filmen (77 min) vises med danske tekster.
Arrangementet inkluderer debat og varer 110 minutter.
Salen og filmcaféen åbner 45 min. før visningen.


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


Nordatlantiske Filmdage 2020

Nordatlantiske Filmdage præsenterer spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke