Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Hailu Mergia (ETH)

Afholdt event

Hailu Mergia (ETH)

Fra DKK 200,00

Sted

Dato

10 jul 2022 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Ethio-jazz legenden og kultmusikeren Hailu Mergia gæster Dansepavillonen under årets Copenhagen Jazz Festival.

Hailu Mergia er ikke helt sikker på, hvor gammel han er, men en ting er dog sikkert; hans liv har været en rejse af de mere ekstraordinære. Han voksede op udenfor Addis Ababa, vogtede geder og får inden han, efter en tur i militæret, var med til at starte ’the Walias Band’ i start 70’erne – et af de mest populære orkestre i Etiopien på denne tid og et centralt band i den etiopiske jazz´ guldalder.

Efter en tour i 1981 blev Hailu Mergia i USA. Han spillede stadig, men fra 1991 var det slut med at optræde, og i mange år erhvervede Hailu Mergia sig som taxachauffør i Washington D.C. Dog med sin synthesizer i bagagerummet, så han mellem kunderne stadig kunne øve på forsædet.  

Meget senere, tilbage i Etiopien, fandt den amerikanske DJ og pladeselskabsejer Brian Shimkovitz, bedre kendt som ’Awesome Tapes From Africa’ et gammel kassettebånd i en skraldespand - 'Hailu Mergia & His Classical Instrument'. Optagelserne blev genudgivet og resten er som, man siger, historie. Og så alligevel ikke. Hailu Mergia er ikke et nostalgitrip eller ”kun” en (meget) god historie. Han er en musiker, som på ingen måde hænger fast i den musikalske tradition, han selv var med til at skabe, men til stadighed udvikler den. En kunstner der stadig genopfinder sin lyd hver aften på scenen under sine maraton-live-sæt og som udstråler overskud, spilleglæde og ikke mindst relevans.  

Det høres live, men også på Mergia’s kritikerroste albums Lala Belu (1018) og Yene Mircha (2020).

Du kan forvente en koncertoplevelse ud over det sædvanlige, når Hailu Mergia og hans band tager dig med helt ud til grænserne af ​​gruppeimprovisation og tilbage igen. Denne aften er det hans Washington DC-baserede trio, som forfører med deres fusion af jazz, funk og en bred vifte af etiopiske stilarter.

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2022

Døre kl. 18.30
Koncert kl. 19.00

Venue: Dansepavillonen

Lokation

KLEIN - Sydhavnens spillested || Dansepavillonen ved Karens Minde Kulturhus KLEIN - Sydhavnens spillested || Dansepavillonen ved Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København SV

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .