Hånd vs. Ånd # 1 – om oplevelse

03 sep 2018 kl. 20:00 - 21:30

Festauditoriet på Science, indgang bag bygningen, Bülowsvej 17, 2000 Frederiksberg C


Hånd vs. ånd – tre debataftener efterår 2018

Musikhøjskolens Aftenskoles debatsalon har forlagt residensen til det smukke festauditorie på Science, og allieret sig med bassist, debattør og foredragsholder Jens Skou Olsen, om at skabe rammerne for efterårets debatrække, der kaster lys over samspillet mellem hånd og ånd. Første gæst og meddebattør er Dorthe Jørgensen, professor, dr. phil og dr. theol ved Aarhus Universitet, hvis forfatterskab kredser om erfaringen af 'det skønne' - de særlige øjeblikke, hvor vi oplever at falde i ét med vores omgivelser – og hvor tingene omkring os kan have en betydning, der ligger ud over den, vi normalt tilskriver dem i hverdagen. Jens Skou Olsen har påtaget sig rollen som moderator, opponent og provocateur.

Aftenens debat er den første ud af tre. De øvrige to kan opleves på følgende datoer:
Onsdag d. 3. oktober kl. 20.00: Hånd vs. ånd #2 – om dannelse
Med Steen Nepper Larsen, Lektor, cand. mag og Jens Skou olsen, Docent, jazzmusiker, forfatter og foredragsholder.

Onsdag d. 7. november kl. 20.00: Hånd vs. ånd#3 – om det musiske
Med Ole Fogh Kirkeby, Professor, mag. art, Dr. phil og Jens Skou olsen, Docent, jazzmusiker, forfatter og foredragsholder.


Mere om aftenens deltagere:

Dorthe Jørgensen
Professor i filosofi og idehistorie ved Aarhus Universitet, forfatter og foredragsholder. Hendes forfatterskab kredser om erfaringen af 'det skønne' - de særlige øjeblikke, hvor vi oplever at falde i ét med vores omgivelser – og hvor tingene omkring os kan have en betydning, der ligger ud over den, vi normalt tilskriver dem i hverdage.

Jens Skou Olsen

Docent, jazzmusiker, forfatter og foredragsholder. Jens Skou Olsen er Ph.d. fra RUC og docent ved Rytmisk Musikkonservatorium i København. Han er sideløbende med sin kunstneriske praksis travlt optaget den aktuelle samfundsudvikling, hvor han ser overfladiskhed, letkøbthed, ensomhed, rodløshed, pseudo-arbejde, pseudo-akademisering, salgstænkning og smartness som noget, der truer med at løbe vores kultur over ende.

Entré

Salg lukket