Händels Messias i Hvalsø Kirke

eventet sluttede

Händels Messias i Hvalsø Kirke

Billetter fra DKK 100,00

Dato

19 mar 2017 kl. 16:00 - 18:00

Beskrivelse

Händels Messias i Hvalsø Kirke søndag den 19. marts kl. 16.00

Kirkernes indslag i Lejre Kulturdage er en opførelse af Händels Messias med Københavns Kantatekor under ledelse af Torben Svendsen. Der bliver godt fyldt i Hvalsø Kirke, når det store kor og musikere indtager pladsen foran alteret. De fire solister er

 • Lise Bech Bendix, sopran
 • Stina Schmidt, alt
 • Bo Kristian Jensen, tenor
 • Jakob Vad, bas

Billetter 100 kr.

Temaet for Lejre Kulturdage 2017 er lys. Lyset spiller en stor rolle i kristendommen og i kirkeåret, det største lys fejres med Kristi fødsel; men opstandelseslyset, som skinnede i Jesu grav påskemorgen, er dog det største af dem alle. Messias er et engelsk påskeoratorium skrevet til påske og ikke til jul, skønt det ofte opføres til jul. Det er i tre dele og blev i 1741 komponeret af barok-komponisten Georg Friedrich Händel.

Sådan skrev en engelsk anmelder i 1742: "On Tuesday last Mr. Handel's Sacred Grand Oratorio, The Messiah, was performed in the New Musick Hall in Fishamble Street; the best judges allowed it to be the most finished piece of Musick. Words are wanting to express the exquisite Delight it afforded to the admiring crowded Audience. The Sublime, the Grand, and the Tender, adapted to the most elevated, majestic, and moving Words, conspired to transport and charm the ravished Heart and Ear". Faulkner's Journal, 1742.
Hvilken beskrivelse af den første opførelse i Dublin den 13. april i samme år. Værkets popularitet har været så enorm, at det til tider har skygget for værdien af Händels andre værker. Messias er stadig det hyppigst opførte oratorium, som nogen har skrevet.

Københavns Kantatekor har tradition for at opføre værket op til jul hver tredje år, men på opfordring fra Lejre Provsti om at komme til Hvalsø Kirke for at spille og synge værket under Lejre Kulturdage kommer de og udfører et fyldigt uddrag af Messias.

Københavns Kantatekor er Københavns mest koncertaktive oratoriekor. De er i alt 65 sangere i alderen 25 til 50 år og de øver i Kildevældskirken på Østerbro. Koret har i 2016 - udover Händels Messias - opført Verdis Requiem og Haydns Skabelsen. I 2017 synger koret Bachs Matthæuspassionen, Brahms’ Ein deutsches Requiem samt Bachs Juleoratorium. Læs mere om koret på https://kantatekor.dk/

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .