Haveselskabets Cph Garden præsenteres i samarbejde med Silvan

eventet sluttede

Haveselskabets Cph Garden præsenteres i samarbejde med Silvan

Billetter fra DKK 75,00

Sted

Dato

21 jun 2017 kl. 14:00 - 25 jun 2017 kl. 18:00

Beskrivelse


Find os online, på Facebook og Instagram


Haveselskabets Cph Garden - fem dage fyldt med haveglæde. Kom med, når haveglæden er i fokus, når Haveselskabet fra den 21. - 25. juni 2017 inviterer haveentusiaster fra ind- og udland med til Danmarks første, store professionelle haveudstilling, Cph Garden, der præsenteres i samarbejde med Silvan. Vi kalder det for haveejernes "Roskilde Festival".

Pris ved køb af billetter i indgangen
Pris for medlemmer i Haveselskabet ved køb i indgangen: 150 kr.
Pris for ikke-medlemmer ved køb i indgangen: 300 kr.

Med et bugnende program med otto store showhaver, 12 mindre udstillingshaver, mere end 150 udstillere og en lang række arbejdende værksteder og foredrag kan både fagfolk og haveentusiaster opleve det ypperste inden for nordisk havetradition.

Haveselskabet går den engelske søsterorganisation i bedene og arrangerer en stor haveudstilling, der foregår i Valbyparken i København. Det Kongelige Engelske Haveselskab - Royal Horticultural Society (RHS) har de sidste mange år arrangeret store flowershows, fx Chelsea Flowershow og Hampton Court Palace Flowershow. Nu er tiden inde til et stort haveshow på dansk jord.


Stort event- og aktivitetsprogram
Programmet for Cph Garden er et overflødighedshorn af haveoplevelser med en lang række arbejdende værksteder og foredrag med førende haveeksperter fra ind- og udland. Programmet, der spænder fra Claus Dalby og Hella Joof i den ene ende, til foredrag om ”Planternes hemmelige liv under jorden” og foredrag om tomatbestøvning i den anden ende, er ved at være helt klar.

Vi arbejder lige indtil programmet skal i trykken med at få det bedste, bredeste og mest interessante program klar til dig. Tidspunkter er af hensyn til de mange aktiviteter på hele pladsen endnu ikke endeligt fastlagt. Det endelige program vil være klar primo juni.

Et lille udpluk fra programmet:

 • Alle fem dagekan du møde Annette Heick, der vil optræde som vært på Cph Gardens showscene. Annette, der selv er passioneret havemenneske, vil guide gæsterne igennem de mange haveoplevelser.
 • Blomsterfotografen Ann Malmgren laver "foto-walks" hver dag, hvor man kan melde sig til et hurtigt kursus i at blive bedre til at fotografere blomster. Vi forventer, at der vil være mange gode motiver ved Cph Garden. De heldige 100 amatørfoto fra fotokonkurrencen bliver udstillet - og bedømt, dels af den professionelle dommerkomité; Ann Malmgren, Adam Bindslev og Stine Heilmann og dels af publikum under Cph Garden.
 • Vi har inviteret to meget forskellige papirkunstnere til at give hver deres bud på en have i papir. Vi har heldigvis fået lov til at låne to drivhuse, som haverne kan være inde i, så regnvejr ikke bliver et problem. Det er Veronica Hodges og Marianne Eriksen Scott-Hansen der står for dette.
 • Blomsterkunstner Annette von Einem laver sammen med fotografen Stine Heilmann "Botanic Couture", hvor blomster, grøntsager, blade og grene bliver til kreationer - og til en anderledes udstilling med smukke fotos.
 • Vi uddeler for første gang en 'Cph Garden Award'. 25 nominerede i 5 forskellige kategorier. Vinderne kåres under Cph Garden onsdag 21/6 kl. 17.
 • Onsdag til åbningen og fredag kan du også opleve et noget anderledes modeshow, hvor elever fra Fashion Design Akademiet giver deres bud på begrebet "havetøj", og som i et hvert andet modeshow afslutter de med en stor finale med "Garden Couture".
 • Fredag får showscenen bl.a. besøg af Dorthe Kvist, der nok især er kendt for sin rolle som havedesigner på haveprogrammerne "Danmarks dejligste have" og "Vores haver, Vores vej" - samt for at være fast haveekspert på Go'morgen Danmark. Dorthe Kvist er på scenen to gange om fredagen, hvor hun fortæller om sine mange besøg i smukke haver samt om hvordan man skaber rum i haven.
 • Fredag tænder vi sankthansaften-bålet. Tale først ved teknik- og miljøborgmester fra Københavns kommune Morten Kabell og herefter af Signe Wenneberg. Anette Heick synger for kl. 21:30, når bålet tændes.
 • Lørdag fortæller Hella Joof, der er vært på det nye haveprogram "Hellas have", om sin rejse ind i haveglæden. Hella er på scenen to gange om lørdagen.
 • Søndag gæster den kendte have- og blomstermand Claus Dalby Cph Garden. Han er på scenen to gange i løbet af søndagen, ligesom han også kommer forbi på åbningsdagen.

Mød Haveselskabets eksperter
I Haveselskabets telt vil der være rig mulighed for at møde nogle af Haveselskabets eksperter og nogle af de havearkitekter, der er tilknyttet Haveselskabet. Mød bl.a. Louise Møller, Anja Barfod og Rie Birk Lauridsen fra Haveselskabets Rådgivning, der svarer på alle gæsternes havespørgsmål.

Alle specialforeninger er også inviteret - og bl.a. er rosomanerne fra Rosenselskabet klar til at fortælle om deres passion. Haveselskabets ekspert inden for roser, Peter Scherg, der selv har over 400 forskellige historiske roser, vil være én af dem, der gæster standen.

8 store showhaver

På Cph Garden kan gæsterne opleve otte fantastiske showhaver på hver cirka 50 m2. En showhave er et showpiece, ganske som en tøjkreation på en catwalk. Showhavernes formål er at vise tendenser og at inspirere publikum til at tænke nye tanker i forhold til design, plantevalg og brug af haven.

Hver showhave er tegnet af en havedesigner/havearkitekt og er anlagt i samarbejde med en anlægsgartner og præsenteres sammen med en kommerciel partner. Med til showhavebegrebet hører også et konkurrenceelement. Ved Cph Garden 2017 bliver de otte showhaver bedømt af en fagjury, bestående af Annie Guilfoyle (UK), Signe Moos, Steen Himmer, Kim Tang og Laila Sølager. Denne fagjury vurderer og kårer en showhavevinder ud fra en række kriterier, som fx havens koncept og design og selvfølgelig det overordnede indtryk. Der tildeles en guld-, sølv- og bronzemedalje med tilhørende stjerner.

Klik og se de 8 showhaver. Her kan du også se en beskrivelse samt skitser af alle showhaverne.

De 8 showhaver:

 1. Seernes drømmehave
  • Designet af seerne på TV2 Fri i samarbejde med Silvan. Det bliver nemlig TV2 FRI-seernes drømmehave, hvor TV2 FRI får skabt en have, baseret på seernes mest brændende haveønsker. Seerne får mulighed for at indsende deres haveønsker, som så bliver samlet, sorteret og realiseret i én stor drømmehave.
 2. Den spiselige have
  • Designet af Karen Dahl, Mette Rønne, Frank Kirkegaard, Henriette Lyngsted og Liselotte Juul Jensen med NemaSlug som partner. Grønbo Anlæg anlægger haven. For at få vores sociale liv og arbejdsliv til at fungere er det vigtigt, at vores eget ståsted er i balance. Denne balance kan b.la. opnås ved at sig goddag til det, der kan dyrkes, det der vokser af sig selv, være smart til at genbruge regnvand, give plads til insekter, høns, bier, sol, skygge, ensomhed og samvær.
 3. Den bæredygtige byhave
  • Designet af Signe Wenneberg. Haven anlægges i samarbejde med anlægsgartnerfirmaet Kirkegaard. Overalt er fællesskab vigtigt, også når det kommer til bæredygtighed. Det er ikke nok at dyrke. Der dyrkes mad, som skal spises af mennesker – og der deles mad ud til dem fra nabolaget, som ikke selv kan dyrke, men som har behov for grønt.
 4. Vild og vidunderlig urban oase
  • Designet af Dorthe Kvist med Gardena som kommerciel partner - og Gartner Gottlieb som anlægsgartner. Med kodeordene bæredygtighed, biodiversitet og genbrug er det vigtigt for mig at lave en have, der giver den almindelige haveejer nogle ualmindelige ideer, som er til at tage med hjem og bruge. Haven skal være eventyrlig, vild og vidunderlig.
 5. En have mellem himmel og jord
  • Designet af Nina Ewald og Birgitte Busch med Louis Poulsen som partner og Martlev Entreprise som anlægsgartner. En fortolkning af en kystnær have, hvor terrassen rummer elementer fra naturen, havet og stranden, og der leges med grundelementerne jord, ild og vand.
 6. Dream a little dream
  • Designet af Nete Højlund med Juliana Drivhuse som kommerciel partner. Nybo Planteskole, Thomsens Anlæg og Tomas Byg står for anlæggelsen af haven. Passionen for de traditionelle italienske renæssancehaver - helt tilbage fra det 15. århundrede - er kilden til vores inspiration. Havebordet rykket under glas i et Gabriel Ash væksthus og indrammet med et køligt nordisk skær i valget af farver og materialer.
 7. New Nordic Nature
  • Designet af Lars Juncker og Anne Stausholm. Haven er på en gang moderne og tidløs – et haveeksempel på Nordic design. Den er frodig og favnende. Den er kosmopolitisk og i pagt med tiden og rummer samtidig klassiske haveelementer. Men den er også såre dansk og emmer af en autentisk følelse af ”hygge”, som udlandet ser som en særlig dansk kvalitet.
 8. Den blomstrende have
  • Designet af Lise Bollhorn med Universe som kommerciel partner. Den blomstrende have har fokus på velfærd for både dyr og mennesker. En have der udover at være skøn at opholde sig i også er optimal som levested for vilde dyr og insekter.


12 udstillingshaver

12 brands fra branchen har fået mulighed for at præsentere et lille stykke have. Udstillingshaverne er på 9 m2, og her vises de bedste produkter i et fint havemiljø.
Du kan bl.a. opleve udstillingshaver fra Nykilde Frø, der viser, hvordan man kan arbejde med grønne tage og en have fra Champost, der er gået sammen med folkene bag TagTomat om at lave en spændende lille byhave. Af andre kan nævnes: Silvan, Haddonstone, Århus Cementvarefabrik, Juliana Drivhuse, Dansk Glasforsikring, Gisselfeld Paradehus, Overdam Planteskole, IBF og Odense Blomsterfestival.

Gæsterne ved Cph Garden kårer en favorit blandt udstillingshaverne.

Arbejdende værksteder
Oplev også de arbejdende værksteder på pladsen i Valbyparken. I hvert område vil der være aktiviteter, der er relateret til temaet. Under hele Cph Garden arbejdes der i værkstederne. Temaerne er f.eks. "Spis haven", "drik haven", "dyrk haven", jorden i haven", "kreative tiltag i haven" og "den lille have".

150 salgstande

Oplev en variation af salgsstande:

 • fra små planteskoler - til kæder af planteskoler
 • fra praktiske haveredskaber til smukke havemøbler
 • fra unika havekunst til italienske haveskulpturer
 • fra små specialforeninger til større interesseorganisationer

Cph Garden præsenteres i samarbejde med Silvan, der har en stor stand, hvor de har inviteret flere af deres samarbejdspartnere med på Cph Garden.

Alle salgsstande vurderes og belønnes af en professionel jury der tildeler standende 1-5 stjerner.
Se udstillerlisten her.

Læs mere på Haveselskabets hjemmeside. Her kan du bl.a. læse om de mange andre oplevelser, der er at finde under Cph Garden.


Haveselskabet har eksisteret siden 1830 - og vil gerne dele over 180 års haveerfaring med alle medlemmer. Vi er en landsdækkende almennyttig forening, der deler og dyrker haveglæden. Bliv medlem af Haveselskabet, og modtag magasinet HAVEN 10 gange om året. Magasinet kan ikke købes i løssalg.

Vores mission er at varetage haveejernes interesser og bringe rådgivning, viden samt inspiration inden for have og udendørsområder. Få gratis rådgivning af Haveselskabets egne professionelle eksperter, deltag i mange spændende aktiviteter landet over og meget mere.

Hvordan bliver jeg medlem af Haveselskabet?
Læs med her, hvordan du bliver medlem. Du kan vælge et medlemskab på 6 mdr. til 325 kr. eller på 12 måneder til 595 kr.


Praktiske oplysninger:
Vi oplyser om, at der ved bestilling af billetterne bliver pålagt et administrationsgebyr på 16 kr./pr. billet.

Ved bestilling af medlemsbilletter skal medlemsnummeret til Haveselskabet oplyses. Medlemsnumrene bliver tjekket løbende, og transaktionen trækkes tilbage, såfremt medlemsnummeret ikke er gyldigt.

OBS: Som medlem af Haveselskabet kan der maks købes 4 medlemsbilletter pr. dag, hvor der ved bestillingen af billetterne, skal indtastes medlemsnummer for hver billet. Skriv her dit medlemsnummer i hvert felt.

Børnebilletten gælder til børn fra 2-15 år. Ved bestilling skal du skrive årstal for barnet. Årstallet tjekkes løbende. Er årstallet ikke korrekt, trækkes transaktionen tilbage.

Restsalgsbillet (søndag 25. juni kl. 16-18): Har du købt en dagsbillet til søndag, behøves der ikke billet til restsalget.

Det er muligt at købe billetter ved indgangen til Cph Garden. Billetter til medlemmer af Haveselskabet koster 150 kr., hvor billetter til ikke-medlemmer koster 300 kr. Billetterne på billetto.dk bliver solgt til fast pris indtil samme dag kl. 10.

Bliver du medlem af Haveselskabet, inden du bestiller og køber dine billetter, kan du få billetterne til medlemspriser og få adgang til medlemsteltet på pladsen (billetterne rettet mod medlemmerne). Du kan altid kontakte vores medlemsservice på tlf. 45936000 eller medlem@haveselskabet.dk.

Der er forskellige billettyper både til medlemmer af Haveselskabet og ikke-medlemmer. Når du trykker "Find billetter", kan du, ved at holde musen over det lille 'i', se en beskrivelse af hver billet.

Åbningstider til Cph Garden

Onsdag: kl. 13-20 (kun for inviterede og medlemmer af Haveselskabet)

Torsdag: kl. 10-18

Fredag: kl. 10-20 (båltale kl. 21:00 af teknik- og miljøborgmester fra Københavns kommune Morten Kabell, kl. 21:15 af Signe Wenneberg. Anette Heick synger for kl. 21:30, når bålet tændes)

Lørdag: kl. 10-18

Søndag: kl. 10-18 (fra kl. 16-18/restsalg)


Transport og parkeringsforhold ved Valbyparken:
Indgang via Gammel Køge Landevej til Parkstien
Offentlig transport:

 • S-tog linje A til Åmarken Station
 • Buslinje 8A og 132 - stå af ved kollegiet eller Åmarken Station

P-pladser bag Åmarken Station.

Indgang via Ellebjergvej
Offentlig transport:

 • S-tog linje A, E eller F til Ny Ellebjerg Station - tag stien mod Ellebjergvej, gå mod Valbyparken, og fortsæt ad gangstien gennem Valby Idrætspark
 • Buslinje 8A og 10 - stå af ved Valby Hallen

P-pladser ved Valby Hallen.

Indgang via Hammelstrupvej
Offentligt transport:

 • Buslinje 3A og 10


Vel mødt til fem fantastiske og inspirerende dage til Cph Garden 2017.

Lokation

Tudsemindevej, Valbyparken, 2450 Valby, København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .