Havesøndag II på Gammelgaard

26 aug 2018 kl. 10:00 - 16:00

Gammelgaard, Gammel Klausdalsbrovej 436, 2730 Herlev

Til sommerens anden havesøndag skal vi søndag 26. august mødes til en fælles sanketur med kokken Adam Engel, hvor vi skal sanke råvarer til en efterfølgende frokost tilberedt af Adam.

Dagens sanketur er en gåtur på cirka 1,5 time til naturområderne bag Kildegården. Det bliver en tur til noget af Hjortesprings smukkeste natur, Kildegårdens jorder og Træbanken samt stierne og krattet omkring Smørmosen.

Programmet for dagen med nogle cirka tidspunkter er:

Kl 10.00 Kaffe og boller
Vi indleder med kaffe og hjemmebagte boller. Velkomst ved Gammelgaards leder.

Kl 10.30 Fælles sanketur
Fælles afgang til Kildegården, hvorfra vi starter vores sanketur med kokken Adam Engel. Sammen skal vi undersøge, hvad vi kan finde af vilde planter, urter, bær, rødder og lignende i naturen omkring Smørmosen, som senere kan indgå i en frokost på Gammelgaard. I løbet af turen giver Adam en introduktion til, hvor meget sundt og spiseligt, vi faktisk kan finde i naturen.

I 2015 besluttede Adam Engel efter ophold og uddannelse i New York at søge nye udfordringer. Ved at prøve kræfter med at bestyre Tisvildeleje Strandhotel og skabe en fortælling om maden og stedet, der var tro mod den lokale natur og den særlige stemning.

Perioderne på Tisvildeleje Strandhotel og senere Helenekilde Badehotel gjorde det klart for ham, at fortællingen om den vilde natur og dens muligheder i køkkenet burde fylde mere i vores bevidsthed. Således satte han sig for at vise, at den vilde danske natur og velsmag sagtens kan gå hånd i hånd, og at evnen til at kunne stoppe op og fornemme naturens rytme og sæsoner er en sund og nødvendig evne i et moderne samfund.

Kl 12.00 Retur til Gammelgaard
Tilbage på Gammelgaard gør vi status på de råvarer, vi har sanket, og Adam tilbereder en fælles frokost ved langborde med vilde og dyrkede råvarer, friskbagt brød og urteshot.

Kl 13.00 Fælles frokost ved langeborde
Dagens frokost serveres, og der er åbent for snak på kryds og tværs af bordene, ligesom der også vil være mulighed for at udfordre hinanden i sjove og klassiske havespil som kongespil, kæmpe mikado, kroket, ringspil, gigant domino og petanque efter frokosten.

Kl 16.00 Arrangementet afsluttes
Vi forventer at afslutte denne havesøndag omkring kl 16.

Havesøndag II (voksen)

Salg lukket

Havesøndag II (barn u. 12 år)

Salg lukket