Havneringen. Københavns nye cykelrute.

DAC WELCOME (BLOX), Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Havneringen er Københavns nye cykelrute. En 13 km blå park midt i byen og en fantastisk mulighed for at opleve de seneste 20 års byudvikling i København. Fra hollandsk boligbyggeri på Sluseholmen i syd til Inderhavnsbroen mod nord. Grib cyklen og tag med os ud og følg udviklingen, mens den sker. 

Havnen i København er på mange måder en samlet fortælling om Københavns nyeste udvikling. Industrien der er flyttet ud af byen, det rene havnevand der gjorde havnebade mulige, blandede boligbyggerier, nye cykelforbindelser og markante kulturinstitutioner. Siden 1980’erne har havnen i København ændret karakter fra at være en arbejdsplads til at være et sted, vi tager hen, når vi har fri. Og på denne cykeltur vil du blive klogere på hele udviklingen. En rute der om noget viser byens forandring fra rå industrihavn til levende kulturhavn. 

På turen vil du opleve den maritime Cirkelbroen, nye byområder, grønne landskaber, byggepladser, trampoliner og det prisvindende byggeri på Krøyers Plads. Vi cykler langs kajkanten, hvor det kan lade sig gøre – over sluser og broer, ad cykelslange, på grussti og cykelsti. Vi skal bl.a. høre om et parkeringsanlæg, som er meget mere end til biler, og vi skal kigge over mod Papirøen, der nu er kommet et skridt tættere på sin fremtidige funktion. Her skal blandt andet være et nyt vandkulturhus tegnet af den japanske stjernearkitekt Kengo Kuma. Selvfølgelig vil du på cykelturen også opleve havnens nye bygning, BLOX, hvor turen starter og slutter. 


Praktisk

  • Medbring egen cykel
  • Mød op 10 minutter før turen begynder
  • Klæd dig på efter vejret
  • Ved eventuel aflysning pga. vejret, modtager alle deltagere besked senest om fredagen forinden turen afvikles
  • Billetten giver gratis adgang til DAC i BLOX på dagen mod fremvisning af billetten ved indgangen til DAC

Skal du afsted med en gruppe? 

Turen kan også bookes som privat gruppetur, hvor du kan komme afsted på turen med din egen guide. Book herHusk også DACs turprogram med guidede gåture kl. 14 hver lørdag og søndag

Standard

Salg lukket