HC Andersens eventyr i København - med Jane Isabella Engelund

05 okt 2019 kl. 14:00 - 16:00

Indgangen til Kongens Have, Gothersgade overfor Landemærket, Gothersgade 76, 1123 København K

I Hans Christian Andersens fodspor.

De fleste af os kender et eller flere eventyr af HC Andersen. Vi har bl.a. læst om konger og dronninger, prinser og prinsesser. Vi har fået os et godt grin over ”de lærde brødre” i Klods Hans og måske er der fældet en tåre over Den lille pige med Svovlstikkerne. Men hvordan blev HC Andersen inspireret til fortællingerne? Som fattigt barn i Odense fortalte hans far mange folkeeventyr, som medvirkede til at udvikle hans fantasi, men hvad betød den sociale samtid og livet og bygningerne i København for hans forfatterskab?

Vi følger i HC Andersen´s fodspor gennem København og forestiller os, hvordan byen har inspireret ham. Vi hører om HC Andersens liv, forfatterskab og udvalgte eventyr samt hans opstigning fra de fattigste lag til de bedste kredse. Vi kommer ind på den samfundsmæssige sammenhæng og personer, der havde betydning for HC Andersen.

Vi starter turen ved Rosenborg, fortsætter gennem latinerkvarterer og slutter ved Christiansborg. Turen er ca. 1,5 km og tager ca. 2 timer. Efter turen går vi på ”Sorgenfri” og får en forfriskning for egen regning.

Mødested: Ved indgangen til Rosenborg i Kongens Have.