spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Headbang i Hovedlandet + Illdisposed

Afholdt event

Headbang i Hovedlandet + Illdisposed

Fra DKK 190,00

Sted

Dato

07 okt 2017 kl. 20:00 - 08 okt 2017 kl. 02:00

Beskrivelse

2017 markerer 20-året for premieren på Niels Arden Oplevs ‘Headbang i Hovedlandet’. Det fejrer CPH PIX og Pumpehuset med en visning af filmen (med introduktion) og efterfølgende specialkoncert med Illdisposed.

Illdisposed var et af de mest fremtrædende i 90’ernes bølge af nye danske metalbands, og af de tre, der portrætteres i ‘Headbang i Hovedlandet’, er de det eneste, der stadig er aktuelt. Sidste år udsendte de deres 13. fuldlængdealbum, ‘Grey Sky over Black Town’.

I filmen er Illdisposed ved at indspille deres tredje album, der fik titlen ‘There's Something Rotten... In the State of Denmark’, og som flere i dag fremhæver som et af periodens bedste. I Pumpehuset vil Illdisposed se tilbage og spille et helt specielt sæt med fokus på materiale fra netop dén plade og de to, der kom før.

Inden koncerten vises ‘Headbang i Hovedlandet’ på det store lærred med introduktion af instruktør Niels Arden Oplev (‘Mænd der hader kvinder’, ‘Drømmen’, ‘Flatliners’). Filmen har fået kultklassikerstatus; især blandt de, der voksede op med metalmusik i ørerne i 90’erne.

Allerede i 1986 lavede DR en lignende dokumentar, da de drog til Vesterhavet for at portrættere lokale heavy metalfans i ‘Heavy Agger’, men Oplev fokuserede i stedet sin film på tre musikere fra jyske metalbands. Filmen følger tre karakterer:

Den aarhusianske guitarist Lasse, der til daglig arbejder som pædagog i vuggestue, men i sin fritid spiller dødsmetal (og drikker) med Illdisposed og sideløbende har gang i sit vanvittige soloprojekt Goat.

Forsanger Scott fra Silkeborg-bandet Infernal Torment, der spiller brutal dødsmetal som en slags dansk pendant til Cannibal Corpse. Scott passer ikke ind i byens Brian-miljø, og må flere gange i filmen stå til regning for at forklare de perverse tekster, han har lagt navn til.

Trommeslager og sanger Christian fra Støvring, der står bag det asa-hedenske kampmetal-band, Nidhug, og som ikke just deler musiksmag med sin saxofonspillende far.

‘Headbang i Hovedlandet’ foregreb i de sene 90’ere den senere så populære reality tv-genre med sit skarpe og humoristiske portræt af medlemmer af tre jyske metalbands, der siden blev forsøgt fulgt op af DR2 i form af serien ‘Stormslag’, og som også fik en slags international konkurrent, da Metallica i 2004 udstillede sig selv i ‘Some Kind of Monster’.

Niels Arden Oplev fik senere et internationalt gennembrud med sin filmatisering af ‘Mænd der hader kvinder’ (2009), og er lige nu aktuel med et remake af 1990-filmen ‘Flatliners’, som har premiere sideløbende med CPH PIX.

Arrangør

Pumpehuset ligger i hjertet af København og præsenterer, på husets tre scener Kransalen, Sort Sal og Byhaven, en bred vifte af koncerter året rundt. Pumpehusets musikprogram dækker alle de forskellige vinkler på den moderne, urbane kultur.

Lokation

Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .