Headbang i Hovedlandet + Illdisposed

07 okt 2017 kl. 20:00 - 08 okt 2017 kl. 02:00

Pumpehuset, Studiestræde 52, 1554 København


2017 markerer 20-året for premieren på Niels Arden Oplevs ‘Headbang i Hovedlandet’. Det fejrer CPH PIX og Pumpehuset med en visning af filmen (med introduktion) og efterfølgende specialkoncert med Illdisposed.

Illdisposed var et af de mest fremtrædende i 90’ernes bølge af nye danske metalbands, og af de tre, der portrætteres i ‘Headbang i Hovedlandet’, er de det eneste, der stadig er aktuelt. Sidste år udsendte de deres 13. fuldlængdealbum, ‘Grey Sky over Black Town’.

I filmen er Illdisposed ved at indspille deres tredje album, der fik titlen ‘There's Something Rotten... In the State of Denmark’, og som flere i dag fremhæver som et af periodens bedste. I Pumpehuset vil Illdisposed se tilbage og spille et helt specielt sæt med fokus på materiale fra netop dén plade og de to, der kom før.

Inden koncerten vises ‘Headbang i Hovedlandet’ på det store lærred med introduktion af instruktør Niels Arden Oplev (‘Mænd der hader kvinder’, ‘Drømmen’, ‘Flatliners’). Filmen har fået kultklassikerstatus; især blandt de, der voksede op med metalmusik i ørerne i 90’erne.

Allerede i 1986 lavede DR en lignende dokumentar, da de drog til Vesterhavet for at portrættere lokale heavy metalfans i ‘Heavy Agger’, men Oplev fokuserede i stedet sin film på tre musikere fra jyske metalbands. Filmen følger tre karakterer:

Den aarhusianske guitarist Lasse, der til daglig arbejder som pædagog i vuggestue, men i sin fritid spiller dødsmetal (og drikker) med Illdisposed og sideløbende har gang i sit vanvittige soloprojekt Goat.

Forsanger Scott fra Silkeborg-bandet Infernal Torment, der spiller brutal dødsmetal som en slags dansk pendant til Cannibal Corpse. Scott passer ikke ind i byens Brian-miljø, og må flere gange i filmen stå til regning for at forklare de perverse tekster, han har lagt navn til.

Trommeslager og sanger Christian fra Støvring, der står bag det asa-hedenske kampmetal-band, Nidhug, og som ikke just deler musiksmag med sin saxofonspillende far.

‘Headbang i Hovedlandet’ foregreb i de sene 90’ere den senere så populære reality tv-genre med sit skarpe og humoristiske portræt af medlemmer af tre jyske metalbands, der siden blev forsøgt fulgt op af DR2 i form af serien ‘Stormslag’, og som også fik en slags international konkurrent, da Metallica i 2004 udstillede sig selv i ‘Some Kind of Monster’.

Niels Arden Oplev fik senere et internationalt gennembrud med sin filmatisering af ‘Mænd der hader kvinder’ (2009), og er lige nu aktuel med et remake af 1990-filmen ‘Flatliners’, som har premiere sideløbende med CPH PIX.

Billet

Salg lukket