Henning Christiansen: Opus 37 // G((o))ng Tomorrow 2018

09 nov 2018 kl. 20:00 - 22:00

Copenhagen Contemporary, Refshalevej 173A, 1432 København K

Oplev et af den danske fluxus-kunstner Henning Christiansens mest ambitiøse og opsigtsvækkende værker i en helt ny opsætning, når kammeroperaen Opus 37: Dejligt vejr i dag, n'est-ce pas, Ibsen bliver opført en enkelt aften på Copenhagen Contemporary under G((o))ng Tomorrow 2018.

Operaen Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen er skrevet i en tid, hvor den danske 60’er-avantgarde eksperimenterede på livet løs med systemer, tværæstetik og populærkulturelle fænomener. Den blev uropført i 1968 på Aarhus Kunstmuseum med scenografi af Bjørn Nørgaard.

Forestillingen er både eksperimenterende og uformel i sin form. Den er et forsøg på at skabe en tidssvarende opera, hvor den klassiske instrumentering er udskiftet med bas, guitar, akkordeon og perkussion, så den lydmæssigt ligner det format, vi kender fra beatmusikken.

Kun en enkelt aften

Forestillingen bliver opført Copenhagen Contemporary, og på scenen står fire danske sangere sammen med det internationalt anerkendte ensemble Apartment House (UK).

Genopførelsen af Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen er blevet til i samarbejde mellem G((o))ng Tomorrow, Copenhagen Contemporary, CPH Opera Festival og artFREQ, og kan kun opleves denne ene gang i Danmark.

Om Henning Christiansen (1932-2008)

Dansk komponist og billedkunstner. En del af Eks-skolen såvel som den internationale og tværkunstneriske Fluxus-bevægelse. "Man skal lytte til naturen", sagde Henning Christiansen og farvede sit ene øre grønt. Og sin violin, en øl og en hel masse andet.

Gennem sit liv samarbejdede Henning Christiansen med flere toneangivende skikkelser på den eksperimenterende kunstscene med navne som Terry Riley og Joseph Beuys som de måske mest fremtrædende. Desuden gennemførte han og vennen Bjørn Nørgaard talrige opsigtsvækkende aktioner fra 1960’erne og frem til Christiansens død for 10 år siden - tænk bare på ‘Hesteofringen’ fra 1970 - ligesom han har komponeret musik til flere film af bl.a. Jørgen Leth og Per Kirkeby.

I de senere år er der opstået en stigende efterspørgsel på Henning Christiansens billedkunst og kompositioner fra udlandet. Opus 37: Dejligt vejr i dag, n’est-ce pas, Ibsen bliver opført i New York til oktober i forbindelse med udstillingen Henning Christiansen Retrospective, og til næste år åbner yderligere en udstilling i Los Angeles. Adskillige af Christiansens kompositioner er for nylig blevet genudgivet internationalt på vinyl og kassette.
---------------

Der er adgang for kørestolsbrugere og svagtgående. Man bedes kontakte Copenhagen Contemporary på 29897288 eller info@cphco.org.

Unum. siddeplads

Salg lukket