Henrich og Pernille af Ludvig Holberg

28 jul 2017 kl. 19:30 - 21:30

Den Gamle By, Viborgvej 2, 8000 Aarhus


Teaterselskabet opfører

HENRICH OG PERNILLE

af

Ludvig Holberg

som friluftsteater

i

Simonsens Have i Den Gamle By, Aarhus

Den 21. og 24.-28. juli kl. 19.30

Det Skuespill kaldet Henrich og Pernille, kand passere for en Plan, hvorefter ordentlige Comoedier bør indrettes”, skriver Holbergs selv i sin epilstel 66.

Alene sådan en udtalelse giver jo en lyst til at dykke ned i komedien, og efter at have stiftet bekendtskab med den, står det også klart for enhver, hvad Holberg byggede sin ovenstående påstand på: Det ér virkelig en god komedie!

Henrich og Pernille er to tjenestefolk, som begge øjner muligheden for at iklæde sig deres herskabers fine klæder - og netop dette er startskuddet til en forvekslingskomedie af verdensklasse!

For hvis det er sandt, at klæder skaber folk - hvad sker der så, når to optræder i én persons gevandter? Ja - så kan det hurtigt ende i ballade, for sæt nu at man forelsker sig i en, man troede var en anden?

Teaterselskabet tager dig med på en hæsblæsende tour de force gennem Henriks og Pernilles skruppelløse planer, som ender med at få ikke bare dem selv, men også alle de andre personer fra Holbergs elskelige persongalleri, hylet ud af den.

Ludvig Holberg stiller skarpt på menneskets behov for at opsætte hierarkier - her især i forhold til fysisk fremtoning og sociale tilhørsforhold - og med dens behandling af opdelingen mellem rig og fattig er denne komedie i høj grad relevant for et moderne publikum, der lever i en tid, hvor disse skel i højere og højere grad bliver understreget og italesat.

Kan der sættes lighedstegn mellem social rang og menneskeværd? Det oplagte svar burde være nej, og hvorfor er det overhovedet så vigtigt at sætte folk i bås? Det undrede Holberg sig over for 300 år siden, og hans undren manifesterede sig bl.a. i denne komedie, hvis komiske form fanger os ind i dag - i både latter og en delt undren med digteren.
- JGE

Hvis det regner?

Teaterselskabet aflyser aldrig på forhånd sine friluftsforestillinger på grund af vejrlig. Sommervejret er omskifteligt, og erfaringen har lært os, at selv om det har regnet hele dagen, kan aftenen godt blive smuk og solrig.

Hvis der forventes opklaring indenfor en halv time, udsættes forestillingen.

Hvis der kommer en byge, afbrydes forestillingen i op til 15 minutter, og forestillingen genoptages. I Simonsens Have er der gode muligheder for at søge ly.

Hvis der aflyses indenfor en samlet spilletid på en halv time, refunderes billetterne. Aflyses der herefter, refunderes billetterne ikke, men de er så gyldige til en forestilling en anden dag.


Billet

Salg lukket


Studenterbillet

Salg lukket


Fribillet (kræver man har modtaget en fysisk fribillet)

Salg lukket