Herman Bangs Urolige År - Byvandring om et bevægeligt liv

Sankt Peders Stræde 14, 1453 København
14 maj 2021 kl. 15:00 - 17:00
Super arrangør

Vi følger en af Danmarks store forfattere på hans rastløse vej. Den går over en barndom forstyrret af krigen i 1864, via Sorø Akademi og til København, mens byen voksede mest spektakulært. Herman Bang var livet igennem på jagt efter berømmelse, oplevelser, indtægt og anerkendelse i et liv med fiktion, journalistik, skandaler og eksiler.

København på Bangs tid var en by i heftigt vokseværk. Den gamle residensby bredte sig ud over sine gamle volde og trådte ind i rækken af europæiske kosmopoler. Overalt hvor vi bevæger os i København ser vi tidens prangende bygninger side om side med ærværdige og ydmyge ældre huse.

Turen går fra Valkendorffs kollegium over universitetet, Købmagergade og Højbro Plads med historien om Christiansborgs brand i 1884, som Herman Bang sensationelt beskrev. Ved Kongens Nytorv skal vi både på shopping i Magasin og i teateret på det kongelige.

Vi kan følge den let bevægelige forfatters begejstring for udvikling og fashionabel shopping. Men Herman Bang havde også følelse for det umoderne, og for de stille eksistenser, og have ordene til at beskrive dem. Bang blev set – og han spenderede – på de mest celebre steder, men han færdes også på byens skyggeside – og ofte på kanten af et nervøst sammenbrud. Når den lille storby blev for snæver søgte Bang ud at lade sig inspirere i Berlin, Prag og Paris. Vi siger farvel ved busten af Bang på Skt Annæ Plads, og følger ham ud på hans sidste tourne til Amerika.

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke