Herskerne og hjælperne

eventet sluttede

Herskerne og hjælperne

Sted

Dato

16 jun 2022 kl. 19:00 - 21:00

Beskrivelse

Tour de France er ikke bare en konkurrence, vor fascination af løbet tager ikke kun udgangspunkt i hvem der kommer først over stregen, men også i de store menneskelige historier rytterne bærer med sig på landevejene og i bjergene.

Noget ganske specielt for Tour de France og cykelsport er, at nummer 142 også nyder dyb respekt. Især hvis der er tale om en fagmand, som ydmygt leverer sit ypperste til fordel for en samlet gevinst.

Men det var aldrig meningen, at det skulle blive sådan. I dag er domestique en hædersbetegnelse, men det var ment som en hån - "kammertjener" eller "tyende" - da Tour-chef Henri Desgrange i 1911 fnyste ad historiens første officielle hjælperytter, Maurice Brocco.

Dette anekdote-fyldte foredrag hylder de selvopofrende og ubesungne helte.

Kom og hør mere end 100 års historier om de største hjælperyttere og deres herskere: Fra Maurice Brocco og Apo Lazaridès til George Hincapie, Jens Voigt og Michael Mørkøv.

Joakim Jakobsen, journalist og forfatter til det 6 kilo tunge værk ”Tour de France”, fortæller om de ryttere der ofrer sig for vinderne. Vandbærerne, hjælperytterne, der slider sig halvt ihjel og må opgive egne klassementsdrømme.

Creative Commons editorial image courtesy of Dan Atrill

Arrangør

Lokation

Kulturhuset Islands Brygge Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18, 2300 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .