Hirschsprung + gæst. En samtale med Camilla Berner og Rune Bosse

14 mar 2019 kl. 17:00 - 19:00

Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København

HIRSCHSPRUNG + GÆST. En samtale med Camilla Berner og Rune Bosse

14. MARTS KL. 17-19

I forårets Hirschsprung + gæst-arrangement kan du møde de to anerkendte samtidskunstnere Camilla Berner og Rune Bosse, der begge er repræsenterede i den aktuelle særudstilling 'Jordforbindelser. Dansk maleri 1780-1920 og det antropocæne landskab' på Den Hirschsprungske Samling. 

Udstillingen, der er et samarbejde mellem de fire museer Faaborg Museum, Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling, tager fat om den aktuelle diskussion om menneskets indgriben i naturen. Til udstillingen har de to kunstnere skabt en række nye, stedsspecifikke værker, som fortolker 1800-tallets landskabsmaleri i en nutidig kontekst og tilføjer nye perspektiver til udstillingens tema. Denne eftermiddag vil Camilla Berner og Rune Bosse sammen med museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen tale om deres bidrag til særudstillingen og om deres kunstneriske virke generelt.

Om kunstnerne

I sin kunstneriske praksis beskæftiger Camilla Berner (f. 1972) sig med den udveksling, der sker mellem natur og kultur. Med sine værker går hun ofte i dialog med naturvidenskaben, især botanikken og biologen. Til udstillingen har Camilla Berner bidraget med det helt nye og stedsspecifikke værk "Under Plov. Ligger Land. Under Himmel”, 2018-2019, der i tråd med resten af udstillingen undersøger det natursyn, der kommer til udtryk, når vi bekæmper planter, der dømmes uønskede.

Rune Bosses (f. 1987) bidrag til udstillingen er installatoriske værker, der tager udgangspunkt i de fire museers konkrete jordforbindelser i de omkringliggende landskaber. Han baserer blandt andet sine værker på jord fra udgravninger i naturområderne og museernes umiddelbare omgivelser. Bosses værker viser, at naturvidenskaben ikke kun er baseret på rationelle tankegange, som bliver præsenteret gennem tal og teorier, men at den også har sin egen poetik. For ham har naturvidenskaben også en evne til at rumme det komplekse og de helt store spørgsmål, vi alle sammen tumler med.

Praktisk information

Som afslutning på arrangementet byder museet på et glas vin, og det vil være muligt at opleve særudstillingen på egen hånd. Til denne særlige lejlighed vil det også være muligt at købe bøger om Rune Bosses og Camilla Berners værker og få dem signeret af kunstnerne.

Pris inkl. vin:
95 kr. / 50 kr. for årskortholdere og studerende.


Billedtekst: Til højre ses Rune Bosse i sit atelier. Foto: Sean Smith. Til venstre ses Camilla Berner i sit atelier. Foto: Pernille Klemp

Alm. billet

DKK 95,00 + DKK 12,11 gebyr

Billet m. årskort

DKK 50,00 + DKK 8,74 gebyr

Billet m. studiekort

DKK 50,00 + DKK 8,74 gebyr