Hirschsprung + gæst. En samtale med Lilian Munk Rösing

10 okt 2018 kl. 17:00 - 19:00

Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København

Kunstnerparret Michael og Anna Ancher står som to fyrtårn i Skagens kunstnerkoloni. Denne aften kan du sammen med lektor og forfatter Lilian Munk Rösing og samlingsinspektør Camilla Klitgaard Laursen komme tæt på malerne både som kunstnere og ægtefolk.

Efterårets Hirschsprung + gæst arrangement sætter spot på kunstnerparret Michael Ancher og Anna Ancher. De to Skagensmalere er rigt repræsenteret på museet og kan netop nu opleves i efterårets to særudstillinger Michael Ancher og KVINDERNE FRA SKAGEN og Forført af farver. Pasteller fra Anna Ancher P.S. Krøyer.

Denne aften får vi besøg af Lilian Munk Rösing, der er lektor ved Institut for Kunst- og Kulturvidenskab ved Københavns Universitet og forfatter til den netop udkomne bog Anna Anchers rum. Hun vil sammen med museumsinspektør Camilla Klitgaard Laursen tale om forskellige tematikker i Anna og Michael Anchers kunst.

Lilian Munk Rösing vil fortælle om sin personlige indgang til Anna Anchers kunst og de temaer, hun berører i bogen: Kunstnerens arbejde med lyset og farverne, skildringer af arbejdende skagenskvinder, billeder af moderen og de helt mennesketomme rum. Kom også tæt på Michael Anchers portrætter af Anna og hans svigerfamilie, familien Brøndum, og bliv klogere på de to skagensmaleres forhold til hinanden – både som kunstnerkollegaer og ægtefolk.

Som afslutning på arrangementet byder museet på et glas vin, og det vil være muligt at se de to udstillinger. Til denne særlige lejlighed vil det også være muligt at købe Lilian Munk Rösings bog og få den signeret af forfatteren.


 Billet

Salg lukket

Billet med årskort

Salg lukket