Historieklubben - Fire drab der ændrede Danmark

01 okt 2018 kl. 19:00 - 21:00

Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 2300 København


Fire drab der ændrede Danmark
Tag med Preben Lund på en rejse tilbage til en fatal septembernat i 1965.

Palle Sørensen behøver ingen introduktion. Helt frem til sin død d. 1. februar - 2018 vakte hans navn vrede og stærke følelser.

Hans mord på fire politibetjente d. 18. september 1965 ramte som et bombenedslag. Det ellers så fredelige Danmark i tresserne var ikke vant til den slags råhed og brutalitet. I de første par timer efter drabene troede enkelte, at det var russerne, der var gået i land. Det var det som bekendt ikke – gerningsmanden var ”bare” Palle Sørensen, en småkriminel fra Amager. 

Det er en sag, som aldrig er glemt, og som for altid satte sig spor hos dansk politi.

Preben Lund er Journalist på DR-nyhederne. I 2015 tilrettelagde han sammen med sin DR-kollega, Jakob Andresen P1-dokumentaren ”Fire drab der ændrede Danmark”. I den forbindelse mødte og talte han med både Palle Sørensen selv – og flere af de centrale vidner; blandt andet den unge mand, som fandt de to dræbte politifolk på Amager Strandvej samt politimanden, der var første mand på gerningsstedet på Vermlandsgade.

Om Historieklubben Amager

Historieklubben Amager laver 6 arrangementer i efterår/vinter 2018/19. Du kan købe adgang til de enkelte arrangementer for 50 kr., eller du kan købe et medlemsskab med adgang til alle 6 arrangementer for 150 kroner.

Information om medlemskab i Historieklubben Amager

Billet

Salg lukket