Historien til debat: Døden Særomvisning

13 dec 2020 kl. 14:00

Hvordan opfattede man døden på Skjoldungernes tid? Og hvor meget kan vi overhovedet sige om det i dag? Det er nogle af de spørgsmål, vi søger svar på i denne særomvisning.

Moderne arkæologer har i de seneste årtier undersøgt landskabet og de mange vikingefund i området omkring Gl. Lejre og sammenholdt det med overleverede myter og sagn. På den baggrund kan de sige en hel del om opfattelsen af død og begravelse hos vores forfædre.

Men på trods af de meget rige mængder af fund og på trods af nutidens videnskabelige, arkæologiske metoder kan vi være ret sikker på, at den moderne forståelse af vore forfædres forhold til døden ikke er helt dækkende. Så hvor meget ved vi overhovedet? Få et bud på et svar i denne særomvisning om døden.

OBS. omvisningen vil foregå både inde på museet og udendørs.

Om særomvisningsrækken “Historien til debat” 

Særomvisningen er en del af omvisningsrækken ‘Historien til debat’. Rækken udfordrer gennem personlige overvejelser og dialog de mange tolkningsspørgsmål, historiebrug og rationaler, der kendetegner vores billede af Lejres historie i dag. Omvisningen vil bære præg af omviser Hans Jørgen Lych Larsens, lokalhistoriker og formand for Lejre Historiske Forening, egne refleksioner og tolkninger. Ved udvalgte omvisninger vil en gæst inviteres med for at sætte emnefeltet i perspektiv - dette værende fx en politiker, en fagperson eller en entusiast.

Tid, pris og sted

13. december, 14:00-15:00

Rundvisningen er gratis, når entréen er betalt. 
Entré 60 kr.

Gratis for KLUB ROMU-medlemmer 
(gælder kun ved fremvisning af KLUB-kort i indgangen)- gratis billet skal stadig reserveres hér. 


Lejre Museum, Orehøjvej 4b, 4320 Lejre

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke